Ziua Centrelor Europe Direct, în Baia Mare – 5 octombrie 2016, la Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” Baia Mare


Centrul Europe Direct Maramureș
și structura sa gazdă Fundația CDIMM Maramureș vă invită să participați la Evenimentul integrat ”Ziua Centrelor Europe Direct, în Baia Mare” organizat cu prilejul Zilei Mondiale a Educației, pe 5 octombrie 2016, la Sala de conferințe a Bibliotecii Județene ”Petre Dulfu” Baia Mare, începând cu ora 14.00. Invitația la eveniment_5 oct 2016Formular_participare_Ziua Educatiei_5 oct 2016

”Ziua Centrelor Europe Direct” este o inițiativă a Rețelei Europe Direct România, dedicată Zilei Mondiale a Educației – 5 octombrie. În această perioadă, toate cele 31 de Centre Europe Direct din România organizează acțiuni locale cu scopul de a atrage atenția asupra importanței educației pentru societate.

AFIS_Ziua Educației 2016_ED Maramures

Secțiunile evenimentului ”Ziua Centrelor Europe Direct, în Baia Mare”:

  • Expoziție cu fotografiile înscrise în Concursul ”Maramureș – mărturii ale trecutului și prezentului, pentru viitor”, organizat în perioada aprilie – septembrie 2016, de Centrul Europe Direct Maramureș.
  • Miniexpoziție cu fotografii realizate de elevii maramureșeni participanți la Tabăra 2016 ”Fotografia, de la pasiune la carieră” organizată de Centrele Europe Direct Argeș, Bistrița, Comănești și Maramureș.
  • Premierea fotografiilor câștigătoare la cele două secțiuni ale Concursului ”Maramureș – mărturii ale trecutului și prezentului, pentru viitor”.
  • Dialog privind migrația și integrarea în comunitate. Un grup de elevi ai Liceului Teoretic ”Ioan Buteanu” Șomcuta Mare, care provin de la Centrul de Refugiați Șomcuta, vor împărtăși din experiențele și provocările statutului de refugiat/azilant în România și vor discuta cu participanții la eveniment despre migrație și respectarea drepturilor omului, inclusiv accesul la educație.
  • LogoVizionarea filmului documentar ”Orice chip poartă un nume”, realizat de regizorul suedez Magnus Gertten. Proiecția filmului este asigurată cu sprijinul Programului educațional ”One World la Şcoală” derulat de Asociaţia One World Romania.
  • Discuții despre filmul documentar ”Orice chip poartă un nume” și Cluburile de film One World Romania la Școală. Invitat special pentru a discuta despre mesajele filmului: Prof. univ. dr. Petru Dunca, Univ. Tehnică Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord Baia Mare, Facultatea de litere

Agenda:

14:00 – 14:30: Înregistrarea participanților și vizitarea expozițiilor

14:30 – 15:20: Premierea Concursului de fotografie ”Maramureș – mărturii ale trecutului și prezentului, pentru viitor”; Prezentarea miniexpoziției ”Fotografia, de la pasiune la carieră”

15:20 – 15:30: Pauză; Vizitarea expozițiilor

15:30 – 16:00: Dialog privind migrația și integrarea în comunitate, cu tineri de la Liceul Teoretic ”Ioan Buteanu” Șomcuta Mare

16:00 – 16:15: Pauză; Vizitarea expozițiilor

16:15 – 17:30: Proiecția filmului documentar ”Orice chip poartă un nume”

17:30 – 18:00: Discuții despre filmul documentar ”Orice chip poartă un nume” și Cluburile de film ”One World Romania la Școală”.

Evenimentul se adresează maramureșenilor interesați în promovarea educației ca factor de schimbare și progres: elevi, studenți și cadre didactice, participanți la concursul foto, reprezentanți și voluntari ONG, precum și alte persoane implicate în educație.

Vă rugăm să confirmați participarea (puteți participa parțial, la secțiunile care vă interesează) prin completarea și transmiterea formularului atașat, până joi, 29 septembrie 2016, la adresa de email: marga@cdimm.org.

INFORMAȚII despre One World Romania la Școală și Filmul documentar ”Orice chip poartă un nume”

One World Romania la Școală este programul educațional al Asociației One World Romania care își propune să introducă filmul documentar și discuția despre drepturile omului și istoria recentă în liceele din România, prin activități destinate elevilor și profesorilor.

One World Romania la Școală pentru profesori urmărește pregătirea și susținerea profesorilor care sunt interesați să integreze filme documentare în activitatea didactică conform curriculumului școlar, prin intermediul unor ateliere și materiale educaționale.

One World Romania la Școală pentru elevi are ca scop încurajarea și susținerea Cluburilor de film organizate de liceeni. Cluburile de film sunt mai mult decât proiecții regulate de documentare. După fiecare film, elevii au discuții cu invitați specializați pe subiectul documentarului sau participă la activități care ajută la înțelegerea problemelor sociale și la dezvoltarea spiritului civic.

 

Orice chip poartă un nume| Magnus Gertten| Suedia| 2015 | 75 min.

La 28 aprilie 1945, vapoare cu supraviețuitori din lagăre de concentrare naziste au sosit în portul Malmö, Suedia. Șaptezeci de ani mai târziu, după o cercetare minuțioasă, regizorul Magnus Gertten a reușit să identifice câteva dintre persoanele din materialul filmat în 1945 și le-a invitat să vorbească despre bucuria, confuzia și nesiguranța asociate cu acel moment în care viețile lor au reînceput.

 

 Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la:

Centrul Europe Direct Maramureş – Fundaţia CDIMM MaramurEş

Bd. Traian 9-16, 430211 Baia Mare

Tel/Fax: 0262.224.870, 222.409. 

Email: europedirect@cdimm.org, marga@cdimm.org

Web: http://europedirect.cdimm.org/

Facebook: https://www.facebook.com/EuropeDirectMaramures

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol