Reţeaua Europe Direct

Centrul Europe Direct Maramureş, găzduit de Fundaţia CDIMMM Maramureş în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș (entitate afiliată), face parte din Reţeaua Centrelor de Informare Europe Direct.

Ce înseamnă Europe Direct?
Comisia Europeană vine în sprijinul cetăţenilor europeni cu serviciul Europe Direct, prin Serviciul central de informare (Centrul de contact Europe Direct) şi prin Serviciile locale de informare  – Reţeaua Europe Direct (alcătuită din Rețea de Centre de documentare, Rețea de Centre de informare și Echipă de experți).

Detalii puteti găsi pe pagina web dedicată serviciului Europe Direct: http://europa.eu/europedirect/index_ro.htm

a

  • Reţeaua Centrelor de Informare EUROPE DIRECT acţionează ca o interfaţă între UE şi cetăţeni, la nivel local.

Mai multe informaţii despre localizarea în statele membre ale UE şi activităţile Reţelei Centrelor Europe Direct aflaţi de pe pagina web:
http://europa.eu/europedirect/meet_us/interactive_map/index_ro.htm

a

Spre deosebire de alte centre de informare administrate de Comisie, care vizează un anumit grup ţintă (oameni de afaceri, cercuri ştiinţifice, etc.), Reţeaua EUROPE DIRECT se adresează, fără discriminare, tuturor cetăţenilor care caută informaţii privind oricare dintre domeniile de activitate ale instituţiilor Uniunii Europene.

a

Misiunea Centrelor de informare Europe Direct, pentru perioada 2018-2020 este dublă:

– Să comunice informația europeană, adaptată nevoilor cetățenilor de la nivel local și regional.

– Să promoveze o cetățenie participativă prin intermediul diferitelor instrumente de comunicare și prin stimularea dezbaterii prin organizarea de evenimente la nivel local.

a

Ca urmare a aderării României la UE în 2007,  s-a înființat şi Reţeaua de Centre Europe Direct în România.

În perioada 2018-2020, Reteaua românească de centre de informare Europe Direct cuprinde 2 de centre de informare situate în întreaga ţară şi este de coordonată de Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Mai multe informaţii privind Centrele EUROPE DIRECT din România sunt disponibile pe site-ul Reprezentanţei Comisiei Europene în România, la adresahttps://ec.europa.eu/romania/services/contact-points_ro
a

a

a

a

a