Fotografii

Am publicat Buletinul informativ electronic al lunii octombrie 2016

Newsletterul electronic poate fi consultat în secțiunea: http://europedirect.cdimm.org/newsletter

Cuprins Newsletter nr. 10/2016

  • Drepturile noastre în UE: Consultare publică – Drepturi sociale
  • Expoziția ”Fotografia, de la pasiune la carieră”
  • Utile pentru tineri:
    • Premiul ”Tânărul european al anului 2017”
    • Consultare publică privind mobilitatea tinerilor
    • Concurs arhitectură și design

Conferința interjudețeană ”Europa în școala noastră”, organizată de Liceul Teoretic ”Ioan Buteanu” Șomcuta Mare

Pe 31 mai am fost în vizită la Șomcuta Mare, cu prilejul Conferinței interjudețene ”Europa în școala noastră”, care a reunit elevi și cadre didactice de la mai multe școli și licee din județul Maramureș, precum și oaspeți din județul Satu Mare și lucrări transmise din Galați. Evenimentul a fost organizat de Liceul Teoretic Șomcuta Mare, în cadrul Proiectului educațional ”Călătorim prin Europa” aflat în 2016, la a V-a ediție.

Detalii..

Școala Altfel 2016 – În vizită la elevi de la Școala Gimnazială ”Octavian Goga” Baia Mare

Și în acest an, cu prilejul Săptămânii ”Școala Altfel 2016”, pe 19 aprilie, am mers în vizită la Școala Gimnazială ”Octavian Goga” din Baia Mare, la elevii clasei a IV-a, coordonați de dna învățătoare Elena Pustai Codreanu. De asemenea, au participat și câțiva elevi de clasa I, care s-au integrat imediat în atmosfera primitoare a colegior mai mari. Școlarii ne-au întâmpinat și de această dată cu bucurie, dat fiind că ne-am întâlnit în fiecare an pentru acțiuni educative și distractive. Și noi, echipa Centrului Europe Direct Maramureș, ne-am bucurat să fim din nou împreună și i-am lăudat remarcând cât au crescut și cât de mult au evoluat pe parcursul celor 4 ani. Album foto Detalii..

Vizită de informare la elevii din Fărcașa

Centrul Europe Direct Maramureș a efectuat o vizită de informare la Fărcașa, în primitorul Centru de Documentare și Informare al Școlii Gimnaziale ”Lucian Blaga” Fărcașa (nou construită pe bani europeni), la invitația doamnei prof. director Viorelia Vele și a doamnei prof. Simona Dragoș. La activitate au participat elevi din clasa a VIII-a și profesori de la Școala ”Blaga” Fărcașa, precum și elevi de clasa a IX-a ai Școlii profesionale din Sârbi. Album foto

Detalii..

Tabăra de Fotografie ”EU descopăr OAMENI și LOCURI”, Ediția a II-a, Valea Someșului

21 de tineri din Județele Maramureș și Bistrița-Năsăud au explorat tainele fotografiei pe parcursul a două zile petrecute în Tabăra foto ”EU descopăr oameni și locuri”, organizată la Rodna (Județul Bistrița-Năsăud) de Centrul Europe Direct Bistriţa (din cadrul CCI Bistrița-Năsăud) și Centrul Europe Direct Maramureş (din cadrul Fundației CDIMM Maramureș).

Mulțumim colegilor de la Centrul Europe Direct Bistrița pentru reușita taberei foto ”EU descopăr Oameni și Locuri”, Rodna, 26-28 august 2015!

Mai multe fotografii găsiți pe Facebook: https://www.facebook.com/EuropeDirectMaramures

Detalii..

”Dialog pentru schimbare” – Atelier de lucru organizat de Centrele Europe Direct Bacău și Maramureș

Evenimentul a fost organizat sâmbătă, 30 mai, la Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” Baia Mare, cu prilejul vizitei în Județul Maramureș a reprezentanților de la Centrul Europe Direct Bacău, împreună cu 40 de tineri de la Colegiul Național ”Gh. Vrănceanu” Bacău, cadre didactice și părinți însoțitori. Din partea Centrului Europe Direct Maramureș, la atelier au participat activ elevi din cadrul Consiliului Local al Tinerilor Baia Mare, de la Colegiul Tehnic ”G. Barițiu” Baia Mare și de la Colegiul Economic ”N. Titulescu” Baia Mare.


Detalii..

Dialog socio-cultural Europe Direct la Baia Mare, pe 30 mai 2015

Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” Baia Mare a găzduit sâmbătă, 30 mai 2015, un dublu eveniment co-organizat de Centrul Europe Direct Maramureș și Centrul Europe Direct Bacău:

1. Festivitatea de premiere a Concursului de desen ”Lumea noastră, demnitatea noastră, viitorul nostru”, organizată de Centrul Europe Direct Maramureș. Ne bucurăm că i-am avut ca oaspeți pe colegii noștri de la Centrul Europe Direct Bacău și pe câțiva elevi de la Școala medie nr. 2, Slatina – UCRAINA. Elevii români din Slatina – Ucraina au participat cu lucrări la Concursul de desen și au venit pentru a-și prelua premiile, împreună cu profesorul lor coordonator, dl Gheorghe Opriș. Au fost acordate premii conform Clasamentului voturilor obținute pe FACEBOOK, PUBLIC și PREMII SPECIALE:Grădință și Clasa pregătitoare

II Ciclul Primar

III GIMNAZIU

IV LICEU Detalii..

Conferința dedicată Zilei Europei 2015 – momente de veselie, relaxare și manifestare a talentului și implicării

Pe 8 Mai 2015, Centrul Europe Direct Maramureş, din cadrul Fundației CDIMM Maramureș, a organizat Conferinţa „Lumea noastră, demnitatea noastră, viitorul nostru”, dedicată Anului European pentru Dezvoltare 2015. În fiecare an, marcăm Ziua Europei – sărbătorită pe data 9 mai, prin acțiuni organizate la nivel local, evenimentul din 2015 aflându-se la ediția a VIII-a.
Galerie foto: http://europedirect.cdimm.org/ziuaeuropei/album/index.html

Momentul festiv de început a fost creat de elevi de la Seminarul Teologic ”Sf. Ioan Mărturisitorul” Baia Mare, care au interpretat câte o strofă din Imnul Național al României și ”Odă Bucuriei” – Imnul Uniunii Europene. Din partea oficialităților locale ne-au onorat cu prezența și au susținut un scurt cuvânt de deschidere dl. subprefect Alexandru Bondrea și dl. Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Detalii..

Conferința de Ziua Europei – Fotografii 3

Conferința de Ziua Europei 2015 – Fotografii 2