Tabăra ”Fotografia, de la pasiune la carieră”

6 tineri maramureșeni au răspuns invitației Centrului Europe Direct Maramureș de a pătrunde în tainele fotografiei împreună cu alți 18 tineri din județele Argeș, Bacău și Bistrița, în cadrul Taberei ”Fotografia, de la pasiune la carieră” ce a avut loc la Gura Râului (jud. Sibiu), în perioada 30 august – 2 septembrie 2016.

Tabara foto 2016

Tabăra foto 2016 a fost organizată în parteneriat de Centrele Europe Direct Argeș, Bistrița, Comănești (BC) și Maramureș, cu scopul de a dezvolta abilitățile tinerilor în domeniul fotografiei, de a le stimula creativitatea și simţul artistic și de a diversifica opțiunile de carieră ale tinerilor, pentru o integrare mai rapidă pe piața muncii.

Sub îndrumarea talentatului și experimentatului trainer și fotograf Cătălin Munteanu (Ploiești), tinerii s-au implicat în activități teoretice și practice privind fotografia, surprinzând prin ochiul magic al aparatelor foto, aspecte legate de stilul de viață local și valori etnografice, istorice și turistice specifice zonei Sibiu. Lucrul în echipe și exercițiile recreative și de cunoaștere desfășurate în cele 3 zile de tabără au creat cadrul unui schimb de experiență interregional, benefic pentru participanții din cele 4 județe. Prieteniile legate între tineri și lucrul în rețea constituie o bază solidă pentru activități viitoare, organizate prin parteneriatul de Rețea Europe Direct România.

Cele mai frumoase și relevante fotografii realizate de tinerii ce au participat la Tabăra ”Fotografia, de la pasiune la carieră” vor fi reunite într-o expoziție organizată la Muzeul Țăranului din București.

Tabăra de fotografie 2016 s-a aflat la a III-a ediție, având ca bază experiența de succes a primelor două ediții ale Taberei foto ”EU descopăr Oameni și Locuri”, organizate în 2014 și 2015 de Centrele Europe Direct Bistrița și Maramureș.

Participanţii maramureșeni la tabăra foto 2016 sunt tineri pasionați de fotografie și care s-au implicat activ în activități derulate în acest an, de Centrul Europe Direct Maramureș:

  1. Istvan Valentin Șipoș – Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Baia Mare
  2. Ciprian Marius Iobagi – Colegiul Tehnic ”George Barițiu” Baia Mare
  3. Dan Ardelean – Colegiul Tehnic ”George Barițiu” Baia Mare
  4. Cristina Hodor – Colegiul Tehnic ”George Barițiu” Baia Mare
  5. Ștefania Ionela Mielu – Colegiul Tehnic ”George Barițiu” Baia Mare
  6. Corina Ioana Feder – Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Baia Mare

Alte fotografii găsiți pe website-ul nostru și pe Facebook: https://www.facebook.com/EuropeDirectMaramures

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol