Vizită la Seminarul Teologic Ortodox Baia Mare, cu prilejul Zilei Mondiale a Educației

Pe 5 octombrie – Ziua Mondială a Educației, Centrul Europe Direct Maramureș a fost invitat la Seminarul Teologic Ortodox ”Sf. Iosif Mărturisitorul” Baia Mare, unde, pe parcursul a 2 ore, am discutat cu tineri din clasele a XII-a C și D, profilul Științe, despre educație și oportunități europene pentru tineri, împreună cu două cadre didactice implicate și dăruite meseriei de dascăl – doamnele profesor Andreea Perva și Anca Robotin.

Mai multe fotografii găsiți pe pagina de Facebook a Centrului Europe Direct Maramureș.

Prezentare_2017_Seminar Teologic_1

În deschidere, am prezentat activitățile Centrului Europe Direct Maramureș și colaborarea permanentă cu elevi și profesori de la Seminarul Teologic Baia Mare și, împreună cu tinerii am identificat câteva elemente definitorii pentru educație.

După analiza unor indicatori care ilustrează situația educației la nivel național și european, am abordat câteva teme de interes pentru tineri, în contextul priorităților de la nivelul Uniunii Europene, așa cum au fost evidențiate și de președintele Jean-Claude Juncker în Discursul său din 13 septembrie, privind Starea UE 2017.

Succesul și perspectivele Corpului European de Solidaritate, precum și sfaturi care să contribuie la siguranța cibernetică în viața de zi cu zi au fost 2 dintre subiectele prezentate tinerilor, cu exemplificări și implicări directe prin intermediul unor instrumente interactive on-line.

Pentru ca tinerii claselor a XII-a să fie pregătiți pentru a intra pe piața muncii și să profite de oportunitățile liberei circulații în UE, am prezentat Programul european ”Primul tău loc de muncă EURES” și avantajele acestuia care să contribuie la dezvoltarea profesională a tinerilor.

La final, am adus în atenție două concursuri europene, cu termene limită în luna octombrie: Concursul de traduceri ”Juvenes Translatores” și Concursul ”Lider european”.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol