Elevii şi vârstnicii sunt invitați să se întâlnească pentru un dialog între generaţii

Din 2009, Europa sărbătoreşte pe 29 aprilie Ziua Europeană a solidarităţii între generaţii. În 2012, obiectivul principal constă în reunirea elevilor şi a persoanelor în vârstă pentru a iniţia un dialog despre ce înseamnă îmbătrânirea şi despre cum vârstnicii şi tinerii pot colabora pentru o viaţă mai bună.

În jurul datei de 29 aprilie, toate şcolile din Europa sunt invitate să‑şi deschidă porţile pentru a primi generaţiile în vârstă şi astfel să găsească modalităţile prin care dialogul între generaţii poate contribui la îmbunătăţirea educaţiei şi a înţelegerii reciproce. Acțiunea se desfășoară în cadrul proiectului generations@school.

Iată câteva motive pentru a participa:

  • depăşirea prejudecăţilor intergeneraţionale şi încurajarea cetăţenilor de a petrece mai mult timp împreună cu o persoană din preajma lor care aparţine unei alte generaţii;
  • împărtăşirea de cunoştinţe şi competenţe, precum şi cunoaşterea reciprocă;
  • o mai bună conştientizare a diversităţii şi a ceea ce înseamnă îmbătrânirea activă;
  • comunicarea rezultatelor obţinute la activităţile desfăşurate în clasa ta altor şcoli europene şi unei comunităţi mai mari.

Poţi organiza în şcoala ta diferite tipuri de evenimente la care să participe persoane din generaţii diferite – schimb de opinii între persoanele în vârstă şi elevi, jocuri, activităţi artistice (desen, teatru, muzică şi artizanat) – vei găsi câteva idei în biblioteca de resurse de pe site-ul proiectului: http://www.historypin.com/gats/ro/

Fotografiază evenimentul organizat de tine: ca să te înscrii în competiţia pentru cel mai bun proiect din fiecare ţară, trebuie să trimiţi fotografii la adresa grupului Panoramio generations@school.

Toate şcolile participante vor primi un certificat eliberat de Comisia Europeană.

Proiectul va începe pe 1 martie 2012 şi toate informaţiile referitoare la participare, precum şi biblioteca de resurse vor fi publicate pe portalul proiectului http://www.historypin.com/gats/ro/

Evenimentele trebuie să se desfăşoare în jurul datei de 29 aprilie 2012, iar dacă doreşti să participi la concurs, publică imaginile tale până la 30 iunie 2012. Citeşte regulamentul concursului generations@school.

Adresa de contact este: generationsatschool@paueducation.com

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol