Destinaţiile turistice sustenabile din România susţinute de UE

Comisia Europeană, prin iniţiativa sa “Destinaţii turistice europene de excelenţă” (European Destinations of Excellence) (EDEN), încurajează europenii să descopere bogăţia de valori ascunse chiar de pe meleagurile lor.

Obiectivul proiectului EDEN este de a pune în evidenţă ceea ce are de oferit Europa, destinaţiile sale turistice unice care până acum au rămas aproape nedescoperite. Peste tot în Europa, destinaţiile EDEN oferă turiştilor o şansă extraordinară de a afla mai multe despre cultura şi tradiţiile propriei ţări.

Destinaţiile participă la un concurs pentru a deveni destinaţia turistică de excelenţă din ţara lor, în fiecare an axându-se pe o altă temă.

Cele douăzeci şi şase de ţări participante până în prezent sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Croaţia, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, România, Slovenia, Spania, Turcia, Ungaria.

Concursul din 2010 a premiat destinaţiile pentru abordări inovatoare în ceea ce priveşte turismul acvatic. Staţiunea Geoagiu Băi este situată în inima regiunii istorice Transilvania. Cu ierni moderate şi veri plăcute, aceasta este o destinaţie minunată de vacanţă pentru orice sezon. Turiştii se pot destinde relaxându-se în băile cu ape minerale calde, băi termale cu nămol şi tratamente cu plante sau pot vizita impresionanta cascadă Clocota pentru a se bucura de o baie înviorătoare.

În 2009, EDEN s-a axat pe turismul în zonele protejate. Situată în Munţii Apuseni, destinaţia câştigătoare din România, Parcul Natural Apuseni, este caracterizată de păduri verzi, ape limpezi şi deosebite formaţiuni în calcar. Una dintre principalele atracţii este masivul labirint subteran care găzduieşte, de asemenea, un lac subteran spectaculos.

În 2008, tema proiectului EDEN a fost turismul şi patrimoniul local imaterial. La poalele munţilor Carpaţi, în apropierea Parcului Naţional Buila-Vânturariţa, destinaţia câştigătoare din România, Depresiunea Horezu, oferă o comunitate plină de diversitate şi un mediu natural de excepţie.

Pentru mai multe informații: http://ec.europa.eu/romania/news/07032012_destinatii_turistice_sustenabile_ro.htm

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol