Armonizarea piețelor digitale

Armonizarea piețelor digitale este una dintre principalele livrabile de politici ale UE🇪🇺 pentru oferirea unor rezultate palpabile cetățenilor din Parteneriatul Estic. Susținerea UE în acest domeniu este canalizată prin intermediul Inițiativei EU4Digital care reunește acțiunile și programele prioritare din domeniu.

EU4Digital are drept scop extinderea Pieței Unice Digitale a Uniunii Europene către statele Parteneriatului Estic, dezvoltând potențialul economiei și societății digitale în vederea asigurării creșterii economice, generării mai multor locuri de muncă, îmbunătățirii vieții oamenilor și asistării mediului de afaceri. Prin această inițiativă, UE sprijină reducerea tarifelor de roaming, elaborarea serviciilor în bandă largă de mare viteză pentru a stimula economiile și extinde e-serviciile, securitate cibernetică coordonată și armonizarea cadrelor digitale în întreaga societate în diferite domenii, de la logistică până la sănătate, abilități sporite și crearea locurilor de muncă în industria digitală.

Un element central al inițiativei EU4Digital este programul de trei ani, finanțat de UE, ”EU4Digital: susținerea economiei și societății digitale în Parteneriatul Estic” (2019-2022) care promovează domeniile-cheie ale economiei și societății digitale, în conformitate cu normele și practicile UE, și comunică sprijinul UE în cadrul agendei digitale din regiune.

Pentru mai multe informațiiℹ️ legate despre acest subiect sau resurse digitale, accesați următorul link:
http://bit.ly/infoEU4Digital

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol