Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului

Cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului, 4 februarie 2020, Comisia Europeană a inițiat o dezbatere publică cu toți factorii implicați cu privire la Planul european de învingere a cancerului.
Lupta împotriva cancerului este una dintre prioritățile Comisiei în domeniul sănătății.
Cancerul este a doua cauză a deceselor în UE, după bolile cardiovasculare, iar numărul de oameni bolnavi de cancer este în creștere odată cu înaintarea în vârstă.
Pe lângă faptul că provoacă suferință enormă pentru bolnavi și apropiați, cancerul reprezintă o povară bugetară importantă pentru sistemele de sănătate și sociale ale statelor membre.
Un procent estimat de 40% a cazurilor de cancer sunt în medie pot fi prevenite și rata de recuperare/supraviețuire este în creștere.
Comisarul European pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, Stella Kyriakides, într-un discurs din decembrie 2019 promovează un plan de beneficia de eforturile unite ale tuturor actorilor implicați, inclusiv pacienții. „Planul ambițios dar realist” se va concentra pe următoarele domenii: sănătatea în toate domeniile; prevenție; screening și diagnostice timpurii; acces la tratamente optime; calitatea vieții celor care se recuperează; îngrijiri paliative; acces mai bun la date și e-sănătate.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol