Ziua siguranței pe internet

Ziua siguranței pe internet (Safer Internet Day) este marcată în acest an la data de 11 februarie. 🛡📲💻🌐
De-a lungul anilor, Ziua siguranței pe internet a devenit un eveniment de reper în calendarul siguranței online. Începând cu o inițiativă a proiectului SafeBorders al Uniunii Europene în 2004 și preluat de rețeaua Insafe cofinanțată de UE, Ziua siguranței pe internet a crescut dincolo de zona sa geografică tradițională și este sărbătorită în aproximativ 150 de țări din întreaga lume.
„Împreună pentru un internet mai bun” este tema sub care se desfășoară evenimentele din acest an dedicate siguranței în mediul online.
De la cyberbullying la rețelele sociale în fiecare an, Ziua siguranței pe internet își propune să abordeze problemele actuale care influențează în special utilizatorii online tineri. Internetul este un instrument puternic, cu oportunități enorme de învățare, îmbunătățirea abilităților și dobândirea de noi abilități și cunoștințe, precum și participarea la societate. Cu toate acestea, odată cu oportunități apar și riscuri. Obiectivul Zilei siguranței pe internet este de a sensibiliza, dar și de a ajuta prin acțiuni concrete, să se creeze un loc sigur și mai bun atunci când sunteți online. Pentru a atinge acest obiectiv, Ziua siguranței pe internet oferă copiilor, studenților tineri, profesorilor, părinților, industriei, factorilor de decizie, decidenților și altor părți interesate posibilitatea să contribuie la crearea un internet mai bun.
ℹ️Pentru mai multe informații și resurse: https://www.saferinternetday.org/web/sid/home

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol