Vizită de informare la elevii din Fărcașa

Centrul Europe Direct Maramureș a efectuat o vizită de informare la Fărcașa, în primitorul Centru de Documentare și Informare al Școlii Gimnaziale ”Lucian Blaga” Fărcașa (nou construită pe bani europeni), la invitația doamnei prof. director Viorelia Vele și a doamnei prof. Simona Dragoș. La activitate au participat elevi din clasa a VIII-a și profesori de la Școala ”Blaga” Fărcașa, precum și elevi de clasa a IX-a ai Școlii profesionale din Sârbi. Album foto

În deschidere, Margareta Căpîlnean, coordonatorul Centrului Europe Direct Maramureș, a vorbit despre Rețeaua Centrelor de informare Europe Direct, a prezentat activitățile Centrului Europe Direct Maramureș și a lansat invitația de participare la cele 2 manifestări organizate de Ziua Europei 2016: Concursulde fotografii ”Maramureș – mărturii ale trecutului și prezentului” și Conferința ”Împreună în Europa – valori locale, valori europene”.

În secțiunea dedicată informațiilor despre Uniunea Europeană, s-a discutat despre modul de formare a UE, ce au în comun europenii, dar și despre ce face UE pentru cetățenii săi, cu accent pe drepturile ce decurg din apartenența la Uniunea Europeană și realizările recente ale UE.

În cadrul întâlnirii a fost organizat un stand de informare cu publicații pe teme europene, iar participanții au primit broșuri de informare dedicate tinerilor.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol