Lapte, legume și fructe în școli

04082015_fruits_vegetables_dairyStatele membre au aprobat luni, 11 aprilie, noua schemă de distribuție a laptelui, fructelor și legumelor în școli, de care beneficiază peste 20 de milioane de copii.  Noua schemă va dispune de o creștere a finanțării și va pune accent pe elementele educaționale pentru copii, respectând totodată și preocupările statelor membre legate de flexibilitate.

Comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală Phil Hogan a declarat: Aceasta este o măsură importantă pentru a aduce schimbări durabile în obiceiurile alimentare ale copiilor și pentru investiția într-un stil de viață sănătos, ca răspuns la provocările cu care societatea noastră se confruntă. Este, de asemenea, o șansă de consolidare a legăturii dintre comunitățile agricole și copii, părinți și profesori. Nu în ultimul rând, creșterea bugetului pentru acest program în momentul în care resursele financiare sunt limitate și apar noi priorități, furnizează un semnal adecvat agricultorilor și piețelor care se confruntă cu probleme.”

Noile norme vor fi adoptate formal și publicate în Jurnalul Oficial în următoarele săptămâni. Schema va deveni operațională începând cu 1 august 2017. Participarea statelor membre va continua să fie voluntară. Bugetul total alocat de Uniunea Europeană va ajunge la 250 de milioane de euro pe an, din care 150 de milioane pentru fructe și legume (ca în prezent) și 100 de milioane pentru distribuția de produse lactate (față de 80 de milioane propuse inițial).

Context

Schema de distribuție a laptelui a fost pusă în aplicare începând cu 1977, iar cea pentru legume și fructe din 2009. Anual, în jur de 20 de milioane de copii beneficiază de cea dintâi și aproximativ 10 milioane de a doua.

Pagini Utile

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol