Beneficiile pieței unice prezentate în broșura ”UE în cartierul tău”

UE în cartierul tău, o nouă publicație disponibilă pe EU Bookshop, trasează o hartă a tuturor avantajelor create de piața unică, la nivelul propriei tale locuințe sau dincolo de aceasta. Privește în jur. Vezi ce ai de câștigat!
La nivelul uriașei noastre piețe unice, care cuprinde peste 500 de milioane de locuitori din 28 de state membre, există avantaje considerabile generate de libertatea de circulație a persoanelor și a mărfurilor în interiorul UE. Aceasta este o realizare de care Comisia Europeană este extrem de mândră. Mai mult, piața unică generează avantaje și pentru fiecare dintre noi, în viețile noastre de zi cu zi.

Spre exemplu, sunt evidente avantajele de care dispune o asistentă de origine spaniolă care urmărește să îi fie recunoscute calificările în vederea obținerii unui loc de muncă în Finlanda sau un student Erasmus care se pregătește să studieze timp de un an într-o universitate din altă țară.

Dar vorbim și despre avantajele proprietarilor de locuințe, care își doresc costuri lunare tot mai mici la energie sau ale cumpărătorilor online care doresc ca vânzătorul să le înlocuiască produsul defect pe care l-au achiziționat.

Ce putem spune despre clientul bancar, supărat din cauza crizei financiare? În cazul acestuia, normele privind piața unică destinate consolidării stabilității financiare au generat avantaje.

Piața unică, o construcție realizată cu migală timp de mai multe decenii și aflată în permanentă evoluție este în beneficiul nostru, al tuturor.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol