Ziua Mondială a Biodiversității

🌍💚Schimbările climatice, pierderea fără precedent a biodiversității și răspândirea unor pandemii devastatoare ne transmit un mesaj clar: a sosit vremea pentru a ne repara relația pe care o avem cu natura.
🌾🐝În această perioadă când comunitatea mondială este chemată să își re-examineze relația cu lumea naturală, un lucru este cert: în pofida tuturor avansărilor tehnologice suntem complet dependenți de ecosisteme sănătoase și puternice pentru apă, hrană, medicamente, îmbrăcăminte, combustibili, adăpost și energie, pentru a menționa doar câteva.
🌻💧Tema acestui an a Zilei Mondiale a Biodiversității este „Soluțiile noastre se regăsesc în natură” – care subliniază speranță, solidaritatea și importanța conlucrării la toate nivelurile pentru a construi o existență viitoare în armonie cu natura.
🇪🇺Uniunea Europeană deține o poziție de lider în ceea ce privește acțiunile menite să soluționeze criza biodiversității globale.
Comisia Europeană a adoptat săptămâna aceasta o nouă strategie cuprinzătoare privind biodiversitatea pentru a readuce natura în viața noastră, precum și strategia „De la fermă la consumator” pentru a asigura un sistem alimentar echitabil, sănătos și ecologic. Cele două strategii se consolidează reciproc, reunind natura, fermierii, întreprinderile și consumatorii pentru a crea împreună un viitor durabil și competitiv.
💬În conformitate cu Pactul verde european, acestea propun acțiuni și angajamente ambițioase ale UE pentru a combate declinul biodiversității în Europa și în întreaga lume și pentru a transforma sistemele noastre alimentare în standarde mondiale pentru durabilitatea competitivă, protecția sănătății umane și planetare, precum și pentru mijloacele de subzistență ale tuturor actorilor din lanțul valoric alimentar.
Comisia invită Parlamentul European și Consiliul să aprobe aceste două strategii și angajamentele asumate de aceasta. Toți cetățenii și toate părțile interesate sunt invitați să participe la o amplă dezbatere publică.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol