Ziua Europei la Băseşti

Pentru a celebra Ziua Europei 2011, Şcoala cu clasele I-VIII Băseşti a desfăşurat activitatea „Fii european – Sărbătoreşte alături de noi Ziua Europei”.
Devenită o tradiţie în şcoala din Băsești, sărbătorirea Zilei Europei, a fost marcată prin organizarea unor manifestări deosebite, la realizarea cărora au contribuit toate cadrele didactice coordonate de directorul şcolii profesor Mirela Emilia Pop, care a început prezentând semnificaţia zilei de 9 mai şi adresa Centrului Europe Direct Maramureş.

A fost amenajat un stand cu materiale informative despre Uniunea Europeană şi instituţiile sale, primite de la Centrul Europe Direct Maramureş şi două panouri cu informaţii despre Uniunea Europeană.

Domnul profesor Vasile Nistor a făcut o prezentare Power Point despre Uniunea Europeană, din care fiecare am avut de învăţat cîte ceva nou.

Doamna profesor Marieta Dragoş a prezentat semnificaţia zilei de 9 mai pentru Romînia. Elevii clasei a VII-a pregătiţi de profesor Marieta Dragoş au prezentat steagurile ţărilor membre UE, confecţionate de ei şi au identificat ţările pe harta Europei menţionând şi capitalele acestor ţări, un elev a fixat apoi pe hartă cîteva din steagurile ţărilor respective.

Domnul profesor Bogdan Szabo a prezentat laureaţii premiului Nobel din Europa.

Pentru că unul din obiectivele UE este creşterea rolului cercetării ştiinţifice, un grup de elevi din clasele VI-VIII îndrumaţi de profesor Mirela Emilia Pop, au prezentat cîteva proiecte ştiinţifice realizate de ei, care au fost foarte apreciate de colegii şi părinţii prezenţi în sală.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol