Sesiunea anuală de instruire a reprezentanților Centrelor de Informare Europe Direct din România

Colegul nostru Răzvan Manța, consultant comunicare/ informare din cadrul Centrului Europe Direct Maramureș se află în perioada 28 octombrie – 1 noiembrie la Pitești unde ia parte la sesiunea anuală de instruire a reprezentanților Centrelor de Informare Europe Direct din România, temele principale fiind metoda teatru forum și moderare și mass-media.

Teatru forum este o metodă non-formală, sub forma unei piese de teatru inspirată din realitate, care expune o situație problematică a unei comunități/a unui grup care prin participarea activă a publicului încearcă să găsească soluții la o situație de opresiune. Speram ca folosind informațiile și formarea primită să putem folosi această metodă în lucrul cu grupurilor țintă de elevi din Maramureș.

Ieri în a doua zi a sesiunii de instruire am avut ocazia să vizităm sediul Centrului Europe Direct Argeș, a cărei organizații gazdă este Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Argeș. Pe lângă biroul extrem de spațios și prietenos cu publicul al centrului de informare am avut oportunitatea de a vizita sala de colecții speciale de cărți vechi și alte secții ale bibliotecii care găzduiește un număr de peste 500.000 de publicații. Biblioteca și prin urmare și Centrul Europe Direct Argeș sunt situate central în orașul Pitești, pe strada Victoriei, în zona pietonală.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol