Profesorul Dan Șovan – premiat cu o vizită la Bruxelles, în cadrul Campaniei ”Europa, casa noastră” 2013
În perioada 11-13 septembrie 2013, profesorul Şovan Dan de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Moisei, a participat împreună cu alți 24 de profesori din România, câștigători ai ediției 2013 a campaniei de informare pe tematici europene ”Europa, Casa Noastră”, la o vizită de lucru, la Comisia Europeană, Bruxelles.
În cadrul acestei vizite, reprezentanții Comisiei Europene au prezentat pentru informarea profesorilor români în vederea diseminării în comunitățile locale şi şcolare din care aceștia proveneau, o serie de teme europene de interes precum: Comisia Europeană – componență și mod de funcționare – Dr. Ralph Von Ameln, Dezvoltarea rurală și educația – Ms. Alina Ujupan, Tineret în acțiune – Ms Maria Podlasek-Ziegler, Obiectivele educaţionale pentru România în contextul strategiei Europene – Mr. David Muscat, Cancelaria profesorilor iTeach – Ms. Brigitta Bodin, Politica europeană de educaţie în şcoli – Mr. Paul Holdsworth, Politici regionale focalizate pe România – Ms. Ionescu Raluca.
În cadrul acestor prezentări şi dezbateri, profesorii români au pus o serie de întrebări clarificatoare referitoare la aceste tematici de politică educaţională europeană, urmând ca în perioada imediat următoare, o dată cu începerea noului an şcolar, să disemineze toate aceste informaţii în rândul elevilor şi al cadrelor didactice.
Profesorul Şovan Dan invită şi alţi profesori din Maramureş să se alăture acestei campanii de informare „Europa Casa Noastră”, dorindu-le tuturor succes!
DESPRE CAMPANIA ”Europa, casa noastră”: http://www.europacasanoastra.ro
Europa, casa noastră este o campanie de informare şi comunicare anuală a Reprezentanței Comisiei Europene în România derulată în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. Campania este menită să transpună priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene în mediul şcolar.
Scopul campaniei:
Campania se află la a treia ediție și îşi propune să informeze elevii şi profesorii cu privire la proiectul de integrare europeană (istoria, prezentul şi viitorul acestuia), priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene, dar şi informaţii care îi privesc direct (posibilitatea de a studia şi de a lucra în statele membre, implicarea în activităţi de voluntariat, schimburi între tineri, participarea la internship-uri, implicarea în proiecte comunitare). Campania este deschisă tuturor şcolilor (primare şi gimnaziale), precum şi liceelor din România. Elevii participanţi trebuie să fie coordonaţi de învăţători sau profesori.
Acţiunile campaniei:
Campania de informare “Europa, casa noastră” are patru componente importante:
· Vizite în școli
· Concursul de proiecte “Lider European”
· Ziua Europei
· Concursul de desene “Ziua Europei”