Premiile pentru promovarea întreprinderilor europene 2013

Premiile pentru promovarea întreprinderilor europene reprezintă o inițiativă anuală a Directoratului General pentru Întreprinderi și Industrie al Comisiei Europene.

Categoriile de premii sunt următoarele:

  • Promovarea spiritului antreprenorial
  • Investiții in talente
  • Imbunătățirea mediului de afaceri
  • Sprijinirea internaționalizarii afacerilor
  • Antreprenoriat responsabil și integrator

În data de 17.06.2013 se va încheia etapa depunerii solicitărilor din partea candidaților din România.

Scopul acestei competiții europene este de a identifica şi recunoaște cei mai de succes promotori ai întreprinderii şi antreprenoriatului în Europa, precum și de a expune cele mai bune politici şi practici antreprenoriale, pentru a conştientiza valoarea adăugată de antreprenoriat și pentru a încuraja şi inspira potenţialii antreprenori.

În România, Ministerul Economiei, prin Direcția Mediu de Afaceri, este Punctul Național de Contact al Competiției “Premiile pentru Promovarea Întreprinderilor Europene 2013”.

În competiţie pot intra cei ce susţin antreprenoriatul la nivel naţional, regional şi local: autorităţi ale administraţiei publice, parteneriate public – private între autorităţi şi întreprinzători sau organizaţii economice şi programe educaţionale din statele Uniunii Europene, Islanda, Norvegia
şi Turcia, care au implementat proiecte în domeniul dezvoltării antreprenoriale, cu impact asupra economiei locale, în ultimii doi ani.
Marele premiu al juriului va fi acordat candidatului care prezintă cea mai creativă şi inspiratoare iniţiativă din Europa.

Formularul pentru înscrierea în competiție, precum și materialele de promovare, pot fi descărcate de pe site-ul Ministerului Economiei, www.minind.ro, secțiunea Premiile pentru Promovarea Întreprinderilor Europene.

Pentru informați complete despre competiție, puteti accesa linkul:

http://ec.europa.eu/enterprise/policies/sme/best-practices/european-enterprisepromotion-awards/index_ro.htm , secțiunea European Enterprise Promotion Awards.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol