Concursul „Bonjour! ¡Hola! Hello! Bună!”

Reprezentanța Comisiei Europene în România lansează, în cadrul campaniei naționale de informare „Europa, casa noastră”, un nou concurs atât pentru elevii de generală, cât și pentru cei de liceu. Acest concurs are ca temă multilingvismul în cadrul Uniunii Europene, unde se vorbesc 23 de limbi oficiale.

Ce aveți de făcut?

Participanții trebuie să trimită o descriere originală nu mai mare de 100 de cuvinte, în una dintre limbile oficiale ale Uniunii Europene. Pot fi descrise o persoană, un loc, o stare, dându-se dovadă de o bună cunoaștere a limbii respective. Nu se acceptă texetele scrise în limba română și nici acele texte copiate din alte surse. În plus, textul înscris trebuie însoțit de o fotografie a participantului împreună cu cel mai îndrăgit profesor care predă una dintre limbile străine vorbite în cadrul UE. Fotografia trebuie să fie publicată de participanți și pe pagina de Facebook a campaniei „Europa, casa noastră”: http://www.facebook.com/EUcasanoastra. Un participant poate trimite un singur text și o singură fotografie.

Jurizare și acordarea premiilor

Un juriu format din persoane din cadrul Reprezentanței Comisiei Europene în România vor selecta cele mai bune patru texte însoțite de poze. Vor fi doi câștigători de școală generală și doi câștigători de liceu. Ca premii vor fi trimise, prin poștă, kituri conținând materiale de studiu al unei limbi pe care câștigătorii vor să o învețe sau să o perfecționeze: manuale, dicționare, CD-uri.

Termeni și condiții de participare

Pentru a nu fi descalificați participanții, aceștia trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • Textele trimise vor fi redactate în orice limbă oficială a Uniunii Europene; ele trebuie să aibă maxim 100 de cuvinte, fiind trimise în format A4, cu font Times New Roman, dimensiunea caracterului 12, spațiat la 1 rând și ½;
  • Textele nu vor fi redactate în limba română;
  • Textele trebuie să fie originale, fără a fi copiate din alte surse;

Termen limită

Termenul limită pentru trimitere textelor și a fotografiilor este 31 mai 2013, ora 23:59. Ceea ce este trimis după această dată nu va fi luat în considerare.

Unde se trimit textile și fotografiile

Participanții vor posta textul și fotografia pe pagina oficială de Facebook a campaniei „Europa, casa noastră”: http://www.facebook.com/EUcasanoastra.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol