Portalul de Date Deschise al UE (Open Data Portal)

Portalul de Date Deschise al Uniunii Europene este punctul unic de acces la diverse date produse de instituţiile Uniunii Europene (UE) şi de alte organisme ale acesteia. Datele pot fi utilizate şi reutilizate gratuit, în scopuri comerciale sau necomerciale: https://open-data.europa.eu/ro/data

Puteți naviga în seturile de date după subiect: Vezi Foto

Oferind acces rapid şi gratuit la date, portalul îşi propune să promoveze utilizarea inovatoare şi valorificarea potenţialului economic al acestora. De asemenea, urmăreşte să sporească gradul de transparenţă şi să stimuleze asumarea unei răspunderi mai mari de către instituţiile şi celelalte organisme ale UE.

Portalul vă pune la dispoziţie un catalog de metadate care oferă acces la date produse de instituţiile UE şi de alte organisme ale acesteia. Pentru a putea fi uşor reutilizate, aceste metadate se bazează pe reguli comune de codare şi pe vocabulare standardizate.Pentru detalii, accesaţi secţiunea Legături de date.

Portalul de date deschise al UE este gestionat de Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene. Responsabilitatea punerii în aplicare a politicii privind datele deschise a Uniunii Europene îi revine Direcției Generale Rețele de Comunicare, Conținut și Tehnologie din cadrul Comisiei Europene.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol