Platforma Snapchat: Politici europene în fotografii

Lansată în 2011, Platforma Snapchat este astăzi rețeaua cu cea mai rapidă creștere la nivel mondial. Cei peste 200 de milioane de utilizatori trimit 8.796 de fotografii în fiecare secundă. O treime dintre utilizatorii Snapchat sunt în Europa. Cu scopul de a le oferi oportunitatea de a afla informații despre politicile europene, Parlamentul European și-a înființat un cont în luna mai.

Fotografiile și clipurile video, cu texte scurte și fețe zâmbitoare sunt ingredientele de bază ale platformei Snapchat. Majoritatea utilizatorilor au sub 30 de ani, lucru care face din Snapchat una dintre cele mai tinere rețele. Pentru Parlamentul European aceasta reprezintă o șansă de a ajunge la viitoarele generații de alegători și de a le arăta acestora ce se întâmplă în Parlament.

Ce publică Parlamentul European pe Snapchat?

Parlamentul publică povestiri scurte. Ele sunt alcătuite din imagini cu text și clipuri video de 10 secunde. Echipa încearcă să arate imagini din spatele scenei vieții de zi cu zi din Parlament. Cum arată coridorul Parlamentului într-o zi agitată a comisiilor? Ce se poate auzi când începe plenul în hemiciclu?

În fiecare vineri, este publicat un rezumat al săptămânii, prin care prezentăm într-un mod creativ problemele discutate în Parlament în săptămâna respectivă.

În septembrie, contul Parlamentului a ajuns la 1000 de fani

Snapchat reprezintă, de asemenea, posibilitatea de a începe o conversație cu Parlamentul. În fiecare zi primim imagini, clipuri video și întrebări din întreaga Europă, iar cei mai mulți utilizatori primesc și un răspuns. În septembrie am numărat 1.000 de fani.

Dacă aveți un cont de Snapchat și vizitați Parlamentul European de la Bruxelles sau Strasbourg, puteți adăuga geo-filtrul PE pe fotografie. Un geo-filtru este o imagine a Parlamentului, care se adaugă pe poza ta și marchează locația. Adăugați numele PE de utilizator „europarl” sau scanați imaginea cu fantoma caracteristică Snapchat.

Detalii: https://www.snapchat.com/

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol