Comisia Europeană mobilizează sprijin pentru victimele tragediei din clubul Colectiv

Comisia Europeană mobilizează sprijin pentru victimele tragediei din clubul ColectivDeclarația comisarului european pentru politici regionale, Corina Crețu, referitor la scrisoarea comunităților române din diaspora și a reprezentanților societății civile:

“În legătură cu scrisoarea deschisă primită azi, 5 noiembrie, doresc să transmit opiniei publice preocuparea mea continuă de a veni în ajutorul victimelor incendiului din clubul Colectiv. Vă asigur că la nivelul Comisiei Europene urmărim îndeaproape evoluția stării de sănătate a acestora și facem tot ce ne stă în putere pentru a beneficia de cele mai bune condiții de îngrijire și tratament. În acest sens, am luat deja legătura cu colegii mei Marianne Thyssen, comisarul european pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale, competențe și mobilitatea forței de muncă, și Vytenis Andriukaitis, comisarul pentru sănătate și siguranța alimentară, cu rugămintea de a identifica de urgenta modalitățile prin care putem interveni la nivel european. Totodată, DG SANCO a informat Comisia pentru Siguranța Sănătății, care reunește rețeaua autorităților de sănătate din statele membre, atât în ceea ce privește situația victimelor din țara noastră cât și privind necesitatea unui ajutor de urgență.

Doresc să mulțumesc pe această cale statelor membre care au oferit deja sprijin României și vă asigur că atât eu cât și colegii mei suntem solidari cu populația României în aceste momente atât de grele. Personal, sunt profund afectată de pierderea atâtor vieți omenești și sper că cei care azi se zbat între viață și moarte pot beneficia de cele mai evoluate tratamente pentru a se însănătoși cât mai curând. Așa cum am spus, i-am rugat pe colegii mei cu atribuții în domeniu să trateze în regim de urgenta aceasta tragedie.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol