Peste 40% dintre copiii români riscă sărăcia sau excluziunea socială

Circa 41,7% dintre românii în vârstă de sub 18 ani sunt supuși riscului de sărăcie sau excluziune socială, cea mai mare proporție din Uniunea Europeană, arată datele biroului european de statistică Eurostat. 📊😟

La nivelul Uniunii Europene, doar 24,5% dintre copii sunt supuși riscului de sărăcie și excluziune socială, definit de Eurostat drept încadrarea în cel puțin într-una din următoarele categorii: persoane aflate în risc de sărăcie, persoane ce se confruntă cu privaţiuni materiale grave şi persoane ce trăiesc în familii cu o intensitate a muncii foarte scăzută (în care adulţii au utilizat mai puţin de 20% din potenţialul lor de muncă în cursul anului anterior).
Ponderea copiilor aflați în risc de sărăcie sau excluziune socială este mai ridicată decât a populației totale supusă acelorași riscuri. Potrivit Eurostat, 35,7% din populația totală a României (și 22,5% din populația UE) era, în 2017, expusă riscului de sărăcie și excluziune socială.

Datele Eurostat au fost publicate cu ocazia Zilei Universale pentru Drepturile Copilului, sărbătorite anual pe 20 noiembrie, la inițiativa Organizației Națiunilor Unite.
Sursa:
https://www.euractiv.ro/…/peste-40-dintre-copiii-romani-ris…

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol