Municipiul Baia Mare, candidat finalist pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2023

Municipiul Baia Mare, candidat finalist pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2023, a transmis la finalul lunii septembrie aplicația finală juriului competiției europene.
Celelalte două orașe încă în competiție sunt: Kazan (Rusia) și Lublin (Polonia)
Urmează ca în câteva zile să aibă loc o prezentare finală a candidaturii în fața unui juriu independent și ulterior decizia și ceremonia de premiere.
Suntem foarte mândri de eforturile și ideile inovative ale tinerilor și experților din cadrul
Baia Mare 2023
care au reușit să propulseze candidatura noastră în topul orașelor europene care respectă și încurajează vocea tinerilor în spațiul public.
Centrul Europe Direct Maramureș, prin structura gazdă Fundația Centrul de Dezvoltare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii Maramureș, susține acest proiect de inițiativă locală și sperăm să ne alăturăm în anul 2023 la activități specifice, pe teme europene, în Baia Mare.
PLAY este conceptul candidaturii municipiului Baia Mare, având ca obiectivul crearea un mediu în care tinerii se pot dezvolta, pot învăța și se pot desfășura, atingându-și potențialul lor maxim și muncind împreună pentru a-și construi viața, orașul, munca și viitorul, atât în țara noastră, România, cât și în Europa.
Mai multe informații despre candidatură aici: https://play2023.eu
.
Context
Capitala Europeană a Tineretului este un titlu conferit de către Forumul European de Tineret, menit să împuternicească tinerii, să sporească participarea tinerilor și să întărească identitatea europeană.
În fiecare an, din 2009 încoace, unui oraș european i se acordă șansa de a își prezenta ideile inovatoare, proiectele și activitățile care conduc la exprimarea vocii tinerilor și a unei noi perspective a tineretului legată de diferite aspecte ale vieții urbane.
  1. Nu există încă păreri pentru acest articol