Lansarea campaniei organizate cu ocazia celei de a 50-a aniversări a politicii agricole comune

Comisia Europeană a lansat campania de comunicare CAP@50 pentru a marca cea de a cincizecea aniversare a politicii agricole comune, o piatră de temelie a integrării europene, care a oferit cetățenilor europeni o jumătate de secol de securitate alimentară și un mediu rural activ.

Campania de comunicare, care se va desfășura pe durata întregului an, include un site web interactiv, o expoziție itinerantă, materiale audiovizuale și tipărite, precum și o serie de evenimente ce vor avea loc Bruxelles și în statele membre.

„2012 reprezintă un an important, nu numai pentru a ne reaminti ultimii 50 de ani ai istoriei noastre, ci mai ales pentru a privi în perspectivă către o nouă reformă a politicii agricole comune”, a declarat Dacian Cioloș, comisarul pentru agricultură și dezvoltare rurală. „În 1962, preocuparea principală a europenilor era să aibă suficientă mâncare pe masă. Astăzi securitatea alimentară rămâne importantă, dar ne preocupă și alte probleme, cum ar fi schimbările climatice și utilizarea sustenabilă a resurselor naturale. Această campanie ne va ajuta să reflectăm la această evoluție.”

Pe tot parcursul anului 2012 se vor organiza o serie de manifestări atât la nivel național, cât și la nivelul UE, iar o expoziție itinerantă va călători prin Europa începând din primăvară. Expoziția va fi prezentată în mai multe instituții ale UE și în statele membre.

Pe site-ul web dedicat sărbătoririi celor 50 de ani de PAC, accesibil în 22 de limbi, va fi prezentat un film care ilustrează influența agriculturii asupra vieții noastre cotidiene, precum și o înregistrare video a declarației comisarului care prezintă campania. Informațiile cu privire la diferitele evenimente organizate în întreaga Europă vor fi actualizate în permanență pe site-ul web. Sigla „50 de ani de Politică Agricolă Comună. Pregătiți pentru viitor” va putea fi descărcată de pe site-ul web dedicat campaniei.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol