Foaia de parcurs europeană pentru ridicarea treptată a măsurilor de izolare

Comisia, în cooperare cu președintele Consiliului European, a prezentat la data de 15 aprilie, o foaie de parcurs europeană pentru ridicarea treptată a măsurilor de izolare luate în urma pandemiei cauzate de coronavirus.
📄Foaia de parcurs a Comisiei prezintă recomandările concrete pe care statele membre ar trebui să le ia în considerare atunci când planifică ridicarea măsurilor de izolare:
🔸Este indicat să se acționeze pas cu pas: măsurile ar trebui să fie retrase în mai multe etape
🔸Măsurile generale ar trebui să fie înlocuite treptat cu măsuri specific
🔸Controalele la frontierele interne ar trebui să fie eliminate în mod coordonat
🔸Reluarea activității economice ar trebui să aibă loc în mod treptat
🔸Adunările de persoane ar trebui autorizate în mod progresiv, ținând seama de specificul diferitelor categorii de activități
🔸Eforturile de prevenire a răspândirii virusului ar trebui continuate prin campanii de sensibilizare
🔸Acțiunile ar trebui să fie monitorizate în mod constant și ar trebui să se pregătească terenul pentru revenirea la măsuri de izolare mai stricte în cazul unei recrudescențe puternice.
🔹În timp ce măsurile de izolare sunt ridicate treptat, este necesar să se planifice strategic redresarea, să se revitalizeze economia și să se revină la o creștere durabilă. Este vorba inclusiv despre facilitarea dublei tranziții către o societate digitală 📲💻🌐 și totodată mai verde ♻️🌳💧 și valorificarea învățămintelor desprinse din criza actuală pentru asigurarea pregătirii și a rezilienței UE.
🔹Comisia va elabora un plan de redresare bazat pe o propunere revizuită privind următorul buget pe termen lung al UE (cadrul financiar multianual) și pe programul de lucru actualizat al Comisiei pentru 2020.
ℹ️Citește mai multe informații aici: https://bit.ly/FoaieParcursRev

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol