Cum este finanțată UE și pe ce se cheltuiesc banii?

📊💶🇪🇺
Bugetul pe termen lung al UE ajută milioane de studenți, mii de cercetători, orașe, companii, regiuni și ONG-uri. Contribuie la sănătatea și siguranța alimentelor, drumuri noi și mai bune, căi ferate și aeroporturi, un mediu mai curat și o mai bună securitate la frontierele externe ale UE.
Ideea din spatele bugetului UE este că reunirea resurselor face Europa mai puternică și reprezintă cheia prosperității și a păcii. Pentru acestea, UE finanțează proiecte care îmbunătățesc viața cetățenilor europeni.
Bugetul Uniunii Europene susține cercetarea și inovarea, investițiile în rețelele transeuropene și dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii, cu scopul de a stimula creșterea și a crea locuri de muncă în UE.
Politica agricolă comună a UE, politica în domeniul pescuitului și cea pentru mediul înconjurător primesc cea mai mare finanțare în cadrul bugetului pe termen lung actual. Aceste domenii sunt urmate de programele de coeziune, care au ca scop reducerea disparităților de dezvoltare dintre regiunile UE. Bugetul pe termen lung finanțează, de asemenea, proiecte internaționale de ajutor umanitar și de dezvoltare.
Cum este finanțat bugetul EU pe termen lung – bugetul EU pe termen lung are mai multe surse de venit:
🔹contribuții de la statele membre
🔹taxe de import la produsele din afara UE
🔹amenzile aplicate companiilor care încalcă regulile UE privind concurența.
ℹ️ Aflați ce este bugetul UE pe termen lung și cum se decide asupra acestuia: http://bit.ly/BugetulUEInfo 🖱

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol