Consultare publică pentru IMM-uri: Parteneriatul transatlantic UE – SUA

Comisia Europeană a lansat un Sondaj în rândul IMM-urilor în contextul Parteneriatului transatlantic pentru comerț și investiții, între Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii.

Uniunea Europeană (UE) și SUA negociază, în prezent, un acord comercial numit Parteneriatul transatlantic pentru comerț și investiții (Transatlantic Trade and Investment Partnership – TTIP). Scopul său este acela de a stimula economiile europeană și americană facilitând vânzarea de produse și servicii de ambele părți ale Atlanticului, în special pentru IMM-uri, menținând, desigur, nivelul nostru ridicat de protecție a consumatorilor, a mediului, etc.

Întrebările sondajului sunt disponibile și în limba română și puteți răspunde on-line, până la 15 decembrie 2014: http://ec.europa.eu/yourvoice/ipm/forms/dispatch

Pentru întreprinderea dvs., aceasta ar putea însemna eliminarea taxelor vamale pe care clienții dvs. sau clienții potențiali din SUA trebuie să le plătească pentru produsele pe care le exportați. Dacă importați produse din SUA, ar putea însemna eliminarea taxelor vamale aferente. De asemenea, întreprinderea dvs. ar putea avea astfel posibilitatea de a se conforma mai ușor cerințelor administrative din SUA, mai ales celor în materie de sănătate și securitate. La rândul lor, furnizorii dvs. americani s-ar putea conforma mai ușor cerințelor aplicabile pe teritoriul UE.

Per total, un parteneriat transatlantic ambițios va stimula exporturile UE către SUA cu 28% sau echivalentul a 187 de miliarde de euro de exporturi de produse și servicii din UE. Completând acest chestionar, îi dați întreprinderii dvs. o șansă în plus de a evolua în această direcție.

Sondajul este realizat de firma de consultanță Ecorys, în numele Comisiei Europene. Comisia Europeană negociază acordul în numele tuturor statelor membre ale UE.

Răspunsurile dvs. îi vor ajuta pe negociatorii Comisiei să obțină cea mai bună ofertă pentru cetățenii UE și întreprinderi europene ca a dvs. Fără contribuția dvs., le va fi mult mai greu să știe care dintre condițiile stabilite de guvernul SUA (sau de statele americane individuale) afectează întreprinderile europene. Informațiile pe care le dețineți sunt de o importanță vitală.

Ele vor fi tratate ca fiind strict confidențiale și vor rămâne anonime. Datele pe care ni le furnizați vor fi integrate în evaluarea globală, de către Ecorys, a impactului unui acord comercial între UE și SUA, însă în rapoarte nu se va face nicio trimitere la persoanele sau întreprinderile care au participat la sondaj. Declarație de confidențialitate specifică

Sunteți rugați să furnizați răspunsuri cât mai exacte. Dacă ceva nu este clar sau doriți să primiți informații suplimentare, nu ezitați să trimiteți un e-mail la tsia-ttip@ecorys.com. În cazul în care lucrați cu un comisionar în vamă sau cu o societate de transport, aceștia vor putea, de asemenea, să vă ajute să răspundeți la unele întrebări.

Puteți să trimiteți răspunsurile până la data de 15 decembrie 2014.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol