Concursul “Reporter și Blogger European” la final

Concursul "Reporter și Blogger European" la finalReprezentanța Comisiei Europene anunță rezultatele ediției din 2015 a concursului Reporter și Blogger European. Anul acesta concursul a avut o nouă formulă, am pus mai mult accent pe varietate și originalitate în abordarea temelor europene, de unde și numărul mare de categorii. Cea mai notabilă modificare a fost includerea unei probe de social media în concurs, participanții având prilejul să administreze, pentru o zi, conturile de Facebook și Twitter ale Reprezentanței și să aducă un suflu proaspăt mesajelor noastre.

În total s-au înscris 43 de autori, cu 186 de materiale, concurând la cele 8 secțiuni ale concursului. Caștigătorii sunt:

Secțiunea 1, presă audio: Mircea Oprea – RFI

Secțiunea 3, presă scrisă/online: Martin Matei – Dilema Veche

Secțiunea 4, opinie/editorial: Liviu Iancu – EuroPunkt.ro

Secțiunea 5, reportaj/anchetă/interviu: Claudiu Zamfir – Hotnews

Secțiunea 6, blog: Călin Hera – calinhera.wordpress.com

Secțiunea 8, social media: Răzvan Cârcu

Secțiunile 2 (presă video) și 7 (galerie) nu au avut câștigători.

Din juriu au făcut parte Cristian Ghinea – jurnalist și fost director al Centrului Român de Politici Europene (care însă nu a participat la jurizarea categoriei 3, presă scrisă/online, unde a fost înlocuit de jurnalistul Vlad Ilina), Răzvan Szabo și Roxana Morea din partea Reprezentanței Comisiei Europene, precum și Alina Jantea, expert contractat de Reprezentanță.

Scopul concursului este acela de a promova cei mai buni jurnaliști și bloggeri ce publică materiale pe teme de interes european.

Detaliihttp://ec.europa.eu/romania/news/10122015_castigatori_reporter_blogger_european_2015_ro.htm

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol