Concursul „Premiile eTwinning europene 2015”
Scopul concursului “Premiul European eTwinning” este de a evidentia cele mai bune practici in proiectele scolare de colaborare bazate pe utilizarea tehnologiilor informatiilor si comunicarii (TIC). Pentru a putea intra in competitie, proiectele trebuie sa fie inregistrate pe portalul eTwinning si sa fi fost aprobate de Serviciul National de Asistenta.
Concursul este structurat pe trei categorii de varsta:
1. elevi cu varste intre 4-11 ani
2. elevi cu varste intre 12-15 ani
3. elevi cu varste intre 16-19 ani
Pe langa premiile din categoriile principale, mai exista un numar de categorii speciale, sponsorizate de alte organizatii. In 2014, vor fi acordate premii la urmatoarele categorii speciale:
- Premiul pentru limba spaniolă
- Premiul pentru limba franceză
- Premiul Marie Skłodowska Curie
- Premiul Mevlana pentru înţelegere interculturală
- Premiul pentru limba engleză
- Premiul „Istorie şi comemorare”
- Premiul pentru proiecte care implică o şcoală din ţările Parteneriatului estic
Eligibilitate
Pentru a putea participa la concurs, proiectele trebuie să fi fost premiate cu Certificatul European de Calitate în perioada cât au fost active. Se pot înscrie la Premiile europene şi sunt eligibili pentru a le câştiga doar partenerii de proiect care au primit Certificatul European de Calitate. Toate proiectele trebuie să demonstreze că au fost active în anul şcolar 2013-2014.
Orice proiect are dreptul de a participa doar o dată la Premiile eTwinning. Cu toate acestea, proiectele care au demonstrat un progres deosebit de-a lungul perioadei lor de desfăşurare pot participa a doua oară, în funcţie de decizia Birourilor Naţionale de Asistenţă implicate.
Termenul-limită de înscriere este 12 decembrie 2014.
Pentru a vă înscrie, daţi clic pe legătura de pe panoul dumneavoastră de control eTwinning.
Pentru a descoperi legătura respectivă, daţi clic pe fila „Proiecte”, apoi pe numele proiectului. Legătura va apărea în lista Acţiuni, din partea dreaptă a ecranului.
Anual, sute de proiecte concurează la diferite categorii pentru onoarea de a se număra printre laureaţi. Concurenţa este foarte ridicată, iar standardul atins de cadrele didactice şi elevii participanţi la proiecte creşte de la an la an.
Dacă doriţi să aflaţi mai multe detalii despre calendarul concursului şi despre procesul de evaluare, consultaţi paginile de mai jos:
• Reguli
• Evaluare
Mai multe informații: http://www.etwinning.net/ro/pub/progress/awards/european_prizes.htm
INFORMAȚII despre eTwinning – Parteneriate scolare in Europa
eTwinning sprijina proiectele de colaborare dintre cel putin doua scoli din cel putin doua tari europene. Ele stabilesc un parteneriat si folosesc tehnologia informatiei si comunicarii (TIC) pentru a derula un proiect pedagogic relevant. In eTwinning, scolile comunica si colaboreaza prin internet. Nu exista subventii si nu sunt necesare intalnirile fata-in-fata.
Cum se participa:
Pot participa gradinite, scoli primare, scoli secundare si licee (varsta copiilor variaza intre 3-19 ani). |
Ce sunt Certificatele de calitate eTwinning
Certificatul National de Calitate este acordat de Serviciul National de Asistenta acelor scoli si cadre didactice care au coordonat proiecte/parteneriate eTwinning excelente in tara lor. Certificatul European de Calitate este acordat de Serviciul Central de Asistenta scolilor dintr-un parteneriat in care li s-a acordat Certificatul National de Calitate, iar proiectele sunt considerate excelente din punct de vedere european.
Pentru a va inscrie in cursa pentru Certificatul National de Calitate trebuie sa va adresati Serviciului National de Asistenta.