Concursul „Premiile eTwinning europene 2015”

http://www.etwinning.net/assets/images/logo_eTw.pngScopul concursului “Premiul European eTwinning” este de a evidentia cele mai bune practici in proiectele scolare de colaborare bazate pe utilizarea tehnologiilor informatiilor si comunicarii (TIC). Pentru a putea intra in competitie, proiectele trebuie sa fie inregistrate pe portalul eTwinning si sa fi fost aprobate de Serviciul National de Asistenta.  
Concursul este structurat pe trei categorii de varsta:
1. elevi cu varste intre 4-11 ani
2. elevi cu varste intre 12-15 ani
3. elevi cu varste intre 16-19 ani

Pe langa premiile din categoriile principale, mai exista un numar de categorii speciale, sponsorizate de alte organizatii. In 2014, vor fi acordate premii la urmatoarele categorii speciale:

Eligibilitate

Pentru a putea participa la concurs, proiectele trebuie să fi fost premiate cu Certificatul European de Calitate în perioada cât au fost active. Se pot înscrie la Premiile europene şi sunt eligibili pentru a le câştiga doar partenerii de proiect care au primit Certificatul European de Calitate. Toate proiectele trebuie să demonstreze că au fost active în anul şcolar 2013-2014.

Orice proiect are dreptul de a participa doar o dată la Premiile eTwinning. Cu toate acestea, proiectele care au demonstrat un progres deosebit de-a lungul perioadei lor de desfăşurare pot participa a doua oară, în funcţie de decizia Birourilor Naţionale de Asistenţă implicate.

Termenul-limită de înscriere este 12 decembrie 2014.

Pentru a vă înscrie, daţi clic pe legătura de pe panoul dumneavoastră de control eTwinning.

Pentru a descoperi legătura respectivă, daţi clic pe fila „Proiecte”, apoi pe numele proiectului. Legătura va apărea în lista Acţiuni, din partea dreaptă a ecranului.

Anual, sute de proiecte concurează la diferite categorii pentru onoarea de a se număra printre laureaţi. Concurenţa este foarte ridicată, iar standardul atins de cadrele didactice şi elevii participanţi la proiecte creşte de la an la an.

Dacă doriţi să aflaţi mai multe detalii despre calendarul concursului şi despre procesul de evaluare, consultaţi paginile de mai jos:

Reguli

Evaluare

Mai multe informații: http://www.etwinning.net/ro/pub/progress/awards/european_prizes.htm

INFORMAȚII despre eTwinning – Parteneriate scolare in Europa

eTwinning sprijina proiectele de colaborare dintre cel putin doua scoli din cel putin doua tari europene. Ele stabilesc un parteneriat si folosesc tehnologia informatiei si comunicarii (TIC) pentru a derula un proiect pedagogic relevant. In eTwinning, scolile comunica si colaboreaza prin internet. Nu exista subventii si nu sunt necesare intalnirile fata-in-fata.

Cum se participa:

 • Pentru a participa, trebuie sa te inscrii pe portalul eTwinning, unde vei avea acces la instrumentele eTwinning, care te ajuta sa iti gasesti parteneri, sa comunici si sa colaborezi cu ei. Odata incheiat un parteneriat, primesti un TwinSpace, adica un spatiu virtual privat in care puteti lucra impreuna. In plus, toate parteneriatele inregistrate primesc un certificat oficial eTwinning (eTwinning Label).
 • Intr-un parteneriat eTwinning poti lucra pe orice tema iti doresti tu sau partenerul tau.  Proiectul trebuie sa mentina un echilibru intre utilizarea TIC si activitatile de curs si sa se armonizeze cu programa scolara nationala a scolilor participante in proiect.
 • Un proiect eTwinning poate fi derulat de doua sau mai multe cadre didactice, echipe de profesori sau departamente specializate, bibliotecari, directori de scoli si elevi din scoli din toata Europa. Colaborarea poate sa fie pe acelasi subiect sau transcurriculara, prin utilizarea TIC.
  Pot participa gradinite, scoli primare, scoli secundare si licee (varsta copiilor variaza intre 3-19 ani).
 • Urmatoarele tari participa la eTwinning: Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Ceha, Romania, Slovenia, Spania, Suedia si Ungaria. In plus, pot participa si Macedonia, Islanda, Norvegia si Turcia.Contacteaza Serviciul National de Asistenta pentru mai multe detalii.
 • Ce sunt Certificatele de calitate eTwinning
  Certificatul National de Calitate este acordat de Serviciul National de Asistenta acelor scoli si cadre didactice care au coordonat proiecte/parteneriate eTwinning excelente in tara lor. Certificatul European de Calitate este acordat de Serviciul Central de Asistenta scolilor dintr-un parteneriat in care li s-a acordat Certificatul National de Calitate, iar proiectele sunt considerate excelente din punct de vedere european.
  Pentru a va inscrie in cursa pentru Certificatul National de Calitate trebuie sa va adresati Serviciului National de Asistenta.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol