Ziua Mondială a Salutului, sărbătorită de copii de la Școala gimnazială ”Nicolae Iorga” Baia Mare
Care este semnificația SALUTULUI? Ce promovează și simbolizează SALUTUL? Când și cum folosim SALUTUL?
Pentru a marca Ziua Mondială a Salutului, la astfel de întrebări au răspuns elevii din clasa pregătitoare A ”Step by Step” și clasa a II-a A ”Step by Step” de la Școala ”N. Iorga” Baia Mare, sub îndrumarea doamnelor profesoare Ana Mirela Crâncău, Crina Treger, Alina Roatiș și Anca Mureșan și cu contribuția Centrului Europe Direct Maramureș. Pe 18 noiembrie, micuții din cele 2 clase s-au reunit și au participat cu entuziasm la o activitatea educativă și distractivă ”SALUTUL – MOD DE COMUNICARE FĂRĂ BARIERE”, în cadrul căreia elevii și-au demonstrat cunoștințele despre SALUT și au exersat salutul în 21 de limbi (atât din state UE cât și ale altor țări de pe glob).
Mai multe fotografii am postat pe Facebook: https://www.facebook.com/EuropeDirectMaramures
Acțiunea face parte din Proiectul Educațional ”Suntem Europeni” care va fi realizat în anul școlar 2014-2015, de cele 2 clase ”Step by Step” (pregătitoare A și a II-a A), împreună cu clasa a IV-a D de la Școala gimnazială ”N. Iorga” Baia Mare. Centrul Europe Direct Maramureș este partener în cadrul acestui proiect și a participat activ la prima activitate prin aducerea în atenția copiilor a unor exemple practice privind SALUTUL și prin prezentarea unor filmulețe despre prietenie, diversitate, toleranță și respect – valori care stau la baza formării comportamentale o copiilor.
”Ziua Mondială a Salutului” se sărbătorește în fiecare an, pe 21 noiembrie. Sărbătoarea Mondială a Salutului a fost iniţiată în 1973 de fraţii Brian şi Michael McCormack din Omaha, statul american Nebraska, şi a venit drept răspuns la conflictul izbucnit între Israel şi Egipt. Cei doi tineri au lansat astfel o formă de protest la adresa războiului. Ideea lor a ajuns să fie susţinută în peste 180 de ţări.