Concurs de desene: Ziua Europei

Centrul Europe Direct Maramureş vă informează despre o oportunitate de afirmare a creativităţii pentru elevii talentaţi la desen: Concursul de desene „Ziua Europei”, organizat la a II-a ediţie, de Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Concursul se adresează elevilor din ciclul primar şi cel gimnazial, care sunt invitaţi să dezvolte creaţii proprii, fără contribuţia altor persoane. Menţionăm că această competiţie nu este deschisă grădiniţelor.

Concursul face parte dintr-o serie de acţiuni desfăşurate în “Anul European al Voluntariatului”, motiv pentru care temele aferente acestei ediţii vor face referire la această noţiune. În termeni largi, voluntariatul înglobează totalitatea acţiunilor desfăşurate în folosul altora, fără a primi în schimb o recompensă materială.

Acţiunile defăşurate în 2011 sub egida “Anului European al Voluntariatului” urmăresc să atragă atenţia cetăţenilor europen asupra importanţei derulării activităţilor de voluntariat în comunităţile din care fac parte în alegerea unor schimbări în bine.

Lucrările calificate pentru finală, precum şi cele câştigătoare vor lua parte la o licitaţie al cărei scop este colectarea de fonduri menite să ofere sprijin unor grupuri dezavantajate (copii cu diferite afecţiuni medicale, orfani sau fără posibilităţi materiale).

Extras din Regulamentul concursului:

–          Lucrarea pentru concurs trebuie să fie de mărimea A3 (297 x 420 mm). Orice tehnică compoziţională este acceptată : ulei, acuarelă, creion, peniţă, colaj, ceracolor, etc.

–          Pe verso, lucrarea trebuie să conţină următoarele informaţii: titlul compoziţiei, categoria de concurs (primar sau gimnazial), numele autorului, vârsta, şcoala, adresa poştală, adresa de email a profesorului coordonator şi telefonul acestuia.

–          Un elev se poate înscrie în concurs cu maxim trei desene.

–          Vor fi selectaţi câte 30 de finalişti pentru fiecare categorie (ciclu primar, ciclu gimnazial), urmând ca elevii desemnaţi câştigători să fie premiaţi în cadrul unei festivităţi de premiere la Bucureşti.

Participanţii sunt rugaţi să expedieze lucrările între 15 martie şi 10 aprilie 2011, la adresa:

Simona Toma
Centrul de Informare al Comisiei Europene în România
Str. Vasile Lascar 31, 020492 Bucureşti

Regulamentul Concursului: 140211_regulament_concurs_de_desene.pdf

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol