A fost lansată ediția 2016 a Concursului REPORTER și BLOGGER EUROPEAN

Reprezentanța Comisiei Europene în România a lansat joi, 10 martie 2016, o nouă ediție a Concursului REPORTER și BLOGGER EUROPEAN. Jurnaliștii și bloggerii sunt invitați să înscrie în competiție analize și articole de opinie pe teme europene, publicate în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2016. Participanții se pot înscrie și la categoria „Social media admin”, pentru a administra, timp de o zi, conturile de Facebook și Twitter ale Reprezentanței Comisiei Europene. Termenul limită pentru participare este 31 octombrie 2016.

“Europa se vrea vorbită, dezbătută, pusă sub semnul întrebării, asumată. Și cine să facă asta mai bine decât jurnaliștii, bloggerii, acei europeni cărora le pasă de ce se întâmplă în jurul lor, pe continent și în lume?” a declarat Angela Filote, șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România.

În cadrul evenimentului de lansare a noii ediții a concursului, au fost premiați și câștigătorii de anul trecut: Mircea Oprea, Martin Matei, Liviu Iancu, Claudiu Zamfir, Călin Hera și Răzvan Cârcu.

Context

Competiția din 2016 este deschisă tuturor jurnaliștilor și bloggerilor care sunt preocupați de temele europene și care au publicat de la începutul anului cel puțin 3 materiale. Nu sunt acceptate articole de știri, ci numai comentarii, analize, reportaje, interviuri, editoriale, articole de opinie și imagini ilustrative (infografice originale sau fotografii care au fost publicate, însoțite de comentarii relevante).

Concurenții pot participa la una dintre următoarele categorii:

1.       Presă audio (comentariu/analiză)

2.       Presă video  (comentariu/analiză)

3.       Presă scrisă și online  (comentariu/analiză)

4.       Opinie / editorial (orice mediu: audio, video sau presă online)

5.       Reportaj, anchetă, interviu (orice mediu: presă sau blog)

6.       Blog (text comentariu/analiză/opinie publicat pe blogul personal sau pe o platformă comună)

7.       Galerie (imagine ilustrativă – fotografie, infografic original – publicată cu un comentariu relevant pentru tematica de concurs, din orice mediu – presă sau blog) – minimum 3 materiale

8.       Social media admin (concurenții vor avea prilejul să-și aleagă o zi, între 15 martie și 31 octombrie, în care să administreze conturile de Facebook și Twitter ale Reprezentanței Comisiei Europene).

Categoriile 1, 2, 3 și 4 se adresează exclusiv jurnaliștilor. Categoria 6 se adresează exclusiv bloggerilor. La categoriile 5, 7 și 8 vor concura atât jurnaliști cât și bloggeri.

Fiecare categorie va avea un singur câștigător, iar premiile constau în tablete iPad.

Condițiile de înscriere și criteriile de evaluare sunt detaliate în pagina de internet a Reprezentanței Comisiei Europene: http://ec.europa.eu/romania/09032016_concursul_reporter_si_blogger_european_2016_ro.htm).

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol