Evenimentul integrat ”Ziua Centrelor Europe Direct, în Baia Mare”, dedicat promovării educației și voluntariatului – factori de schimbare și progres în comunitate

Centrul Europe Direct Maramureș și structura sa gazdă, Fundația CDIMM Maramureș, au organizat Evenimentul integrat ”Ziua Centrelor Europe Direct, în Baia Mare” Ediția a II-a, miercuri, 11 octombrie 2017, la Sala de conferințe a Bibliotecii Județene ”Petre Dulfu” Baia Mare, începând cu ora 14.00.

Clasament Concurs foto Erasmus

Mai multe fotografii găsiți pe pagina de Facebook a Centrului Europe Direct Maramureș

Secțiunile evenimentului ”Ziua CentrelorEurope Direct, în Baia Mare”, Ediția a II-a, dedicat Zilei Mondiale a Educației, sărbătorită în fiecare an, pe 5 octombrie:

  • Expoziție cu cele 40 de fotografii înscrise în Concursul ”Programul Erasmus, de 30 de ani schimbă vieți” organizat în perioada martie – septembrie 2017, de Centrul Europe Direct Maramureș;
  • Expoziție cu fotografii realizate de tineri maramureșeni participanți la Tabăra 2017 ”Fotografia, de la pasiune la carieră” organizată de Centrele Europe Direct Argeș, Bistrița și Maramureș;
  • Moment artistic dedicat Zilei Mondiale a Educației – Școala Gimnazială Mireșu Mare;
  • Oportunități pentru tineri: Corpul European de Solidaritate;
  • Premierea fotografiilor câștigătoare la cele două secțiuni ale Concursului ”Programul Erasmus, de 30 de ani schimbă vieți”.

Evenimentul a debutat cu Momentul artistic ”Școala cea dea a doua casă” interpretat de elevi ai Școlii Gimnaziale Mireșu Mare, coordonați de prf. înv. Gelu Dragoș.

Tinerii maramureșeni care au participat la Tabăra 2017 ”Fotografia, de la pasiune la carieră” și-au prezentat impresiile și experiențele din cele 3 zile de tabără care au reunit 24 de tineri pasionați de fotografie și implicați în activitățile Centrelor Europe Direct Argeș, Bistrița și Maramureș.

În continuare a fost prezentat o nouă oportunitate pentru tineri – Corpul European de Solidaritate, o inițiativă a Comisiei Europene al cărei bilanț a fost prezentat de președintele CE, Jean-Claude Juncker, în cadrul discursului său privind Starea UE 2017.

La finalul întâlnirii, a avut loc Festivitatea de premiere a celor 40 de fotografii înscrise în Concursul ”Programul Erasmus, de 30 de ani schimbă vieți”, dedicat proiectelor educaționale și de voluntariat din Județul Maramureș. Au fost acordate Premii speciale, precum și premii pentru Secțiunile PUBLIC (participanții de la Ziua Europei 2017) și Facebook (în funcție de nr. de like-uri obținute de fotografiile înscrise în Albumul de pe pagina de Facebook a Centrului Europe Direct Maramureș.

Clasament Concurs foto Erasmus

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol