Școala de Vară Europe Direct Maramureș 2019 „Tinerii și democrația – povestiri digitale”

 

Școala de Vară Europe Direct Maramureș 2019 „Tinerii și democrația – povestiri digitale”
Ne gândim cu drag la evenimentul care a avut loc săptămâna trecută la Borșa și le mulțumim încă o dată tinerilor (10) care au participat activ, instituțiilor de învățământ și profesorilor care au promovat acțiunea noastră, părinților care au avut încredere în noi și nu în ultimul rând domnului Andrei Haiduc care i-a instruit în tehnicile digitale legate de filme.
Am văzut scurtmetraje împreună, am trecut printr-o sesiune teoretică și permanent am primit indicații practice și am discutat exemple concrete de cum putem să ne facem povestirea digitală pe placul publicului astfel încât mesajele legate de valorile europene să fie ușor de pus la suflet. Am scris scenarii, am căutat locații de filmare, am mers pe teren, am tras multe duble și după am petrecut multe ore cu editarea celor două scurtmetraje.
Suntem încântați că participanții la școala de vară au decis să aleagă două teme de actualitate pentru Uniunea Europeană, respectiv drepturile femeilor și protecția mediului înconjurător, subiecte care poate am crede că nu îi preocupă pe cei tineri.
Sperăm că dintre abilitățile dezvoltate pe parcursul celor 3 zile tinerii vor folosi unele în mod practic (voit sau indirect) în viitor. Cine știe poate am trezit printre ei dorința, ideea de a lucra în domeniul audio-vizualului…
Ne vedem prin școli/licee/colegii la următoarele evenimente marca Europe Direct Maramureș!

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol