Școala de vară 2019 la final

După trei zile de formare intensă cu privire la tehnicile de relizare a povestirilor digitale cei 10 tineri din Maramureș care au participat la Școala de Vară Europe Direct 2019 „Tinerii și democrația” și-au prezentat proiectele realizate în două echipe.
1. Primul scurtmetraj (intitulat „True Love Story”) a prezentat o poveste despre o relația în cadrul căreia există dificultăți și contradicții în privința creșterii unui copil, drepturile femeii în lumea modernă, inclusiv situații de agresiuni asupra femeilor singure și vulnerabile.
2. Al doilea scurtmetraj a prezentat eforturile Uniunii Europene, în colaborare cu autoritățile statelor membre, în ceea ce privește gestionarea ariilor protejate, cu exemplu aplicat, apropiat locației taberei de vară, Parcul Național Munții Rodnei, incluzând și riscurile pe care poluarea și managementul defectuos al resurselor naturale le pot avea asupra mediului.
Am atins împreună toate obiectivele taberei de vară respectiv:

creşterea implicării tinerilor în procesul decizional european prin angajarea lor în dezbateri pe subiecte europene (cum ar fi dreptul la un mediu sănătos, protecția mediului, drepturile femeilor, drepturile și oportunitățile tinerilor);
încurajarea dialogului pe teme prioritare europene, a lucrului în echipă cu termene limită şi a spiritului competiţional;
dezvoltarea capacităţii tinerilor de a lucra cu aparate de filmare/fotografiere și instrumente de editare disponibile online (gratuit), abilităţi necesare în dezvoltarea lor profesională. Diplome de participare au fost înmănate tuturor participanților.
Mulțumim tinerilor care au depus eforturi considerabile pentru a realiza cele două scurtmetraje și unităților de învățământ care i-au nominalizat și au promovat în rândul lor această oportunitate de a se dezvolta în plan personal, chiar și în perioada vacanței de vară. Cu ajutorul lor ne gândim să organizăm evenimente de diseminare a rezultatelor școlii de vară, respectiv să vizionăm împreună filmulețele la ei la clasă.
Ați fost grozavi!
Darius DC Orellana | Darius Eduard Iurca Berciu | Darius Giurgi | Florentina Ioana | Eliza Lakatos | Neuschli Annabella | Bodea Maria | Birta Callista | Grigore Chiss | Andrei Petraș.
🤝Mulțumim lui Andrei Haiduc pentru că a reușit, într-un timp destul de scurt, să îi familiarizeze pe tineri participanți cu tehnici din domeniul filmării și editării video și să le ofere „tips and tricks” din branșă. Este foarte important ca reprezentanți ai mediului de afaceri să interacționeze cu tinerii interesați de domenii creative sau tehnice, să își prezinte parcursul firmelor de tip start-up, dificultățile, dar și realizările pe care le obțin în fiecare zi, în beneficiul comunităților și economiei locale.

Pentru mai multe detalii legate de munca lui Haiduc Andrei Stefan intră pe site-ul www.aldmagic.com (producții cinematografice și de televiziune, în special animație)

Centrul Europe Direct Maramureş, găzduit de Fundația Centrul de Dezvoltare al Întreprinderilor Mici și Mijlocii Maramureș (CDIMM), în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș – entitate afiliată în proiectul „Centrul Europe Direct Maramureş 2018-2020” (proiect finanțat de către Comisia Europeană) au organizat în perioada 27 – 29 august 2019, în localitatea Borșa din județul Maramureș o tabără de vără intitulată „Europe Direct – tinerii şi democraţia – povestiri digitale”.

#SummerSchool #Training #DigitalStories #Funtime #EuropeDirect #Maramures #Borsa #Romania

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol