Noutăți despre Forumul Regional ”InvestNV – Proiecte și parteneriate pentru Regiunea de Nord Vest”, Baia Mare, 30 mai, ora 10.30

Ne întrebăm cum putem beneficia de fondurile europene, ce s-a făcut cu banii europeni în cei 10 ani de când suntem în UE? Ce schimbări au produs proiectele europene în comunități, în mediul afaceri, în viața noastră? Care sunt oportunitățile de finanțare și sprijin pentru sectorul public și privat? Forumul regional InvestNV se conturează a fi un eveniment cu noutăți privind fondurile și sprijinul de care pot beneficia comunitățile și întreprinzătorii, un cadru propice împărtășirii de experiențe și creării de parteneriate, cu invitați de la nivel național, regional și local!

Forumul regional de”InvestNV – Proiecte și parteneriate pentru Regiunea de NV”, organizat de Fundația CDIMM Maramureș – structura gazdă a Centrului Europe Direct Maramureș, va avea loc la Hotel Mara Baia Mare, pe 30 mai 2017, începând cu ora 10:30. Evenimentul este organizat în cooperare cu Consiliul Județean Maramureș.

Forumul regional va reuni beneficiari de proiecte europene din sectorul public și privat, reprezentanți mass-media, precum și alți factori interesați și implicați în dezvoltarea locală și a mediului de afaceri din cele 6 județe ale Regiunii de NV (BH, BN, CJ, SJ, SM și MM).

În deschiderea Forumului, alocuțiuni de bun venit vor fi adresate de reprezentanți ai Consiliului Județean Maramureș, Instituției Prefectului Maramureș și Primăriei Baia Mare (tbc).

În PLENUL Forumului, experți de la nivel național, regional și local vor prezenta:

  • Planul de Investiții pentru Europa Dragoș Drumen, economist, Reprezentanța Comisiei Europene în România;
  • Soluții de sprijin pentru IMM-uri Alina Marchiș, senior officer, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare – EBRD Advice for Small Businesses (ASB) Romania;
  • Programul Operațional Regional 2014-2020 pentru Regiunea NV Mirela Biriș, Reprezentant Ministerul Dezvoltării Regionale, Adm. publice și Fondurilor Europene – ADR NV;
  • Finanțări pentru investiții, din fonduri guvernamentale: Startup Nation – Cristian Rațiu, Reprezentant OTIMMC CJ;
  • Investiții în Județul Maramureș Claudia Breban, Director executiv, Consiliul Județean Maramureș.

Secțiunile Dezvoltare locală și Dezvoltarea afacerilor vor fi dedicate prezentării unor proiecte cu finanțare europeană derulate de: Primăria Sighetu Marmației, Primăria Carei (SM), Primăria Baia Mare, Consiliul Județean Bihor, Primăria Bistrița, Primăria Fărcașa, Primăria Seini, Indeco Soft SRL, Assoc Baia Mare, Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, Holisun SRL, Flexibil SRL, Dymotec SRL și Delta Engineering Automation SRL.

În cadrul evenimentului, vom organiza Expoziția fotografiile care ilustrează cele 51 de proiecte înscrise în Concursul foto ”InvestNV – Proiecte europene de investiții în Regiunea de NV”, prilej cu care fotografiile preferate vor putea fi votate de către participanții la Forum. Premierea fotografiilor va avea loc în cadrul Dezbaterii ”Planul de Investiții pentru Europa și viitorul UE” care va avea loc la Baia Mare, pe 15 iunie 2017.

  • Votați fotografiile preferate, pe pagina de Facebook a Centrului Europe Direct Maramureș, în Albumul foto al Concursului InvestNV – Secțiunea Dezvoltare locală
  • Votați fotografiile preferate, pe pagina de Facebook a Centrului Europe Direct Maramureș, în Albumul foto al Concursului InvestNV – Secțiunea Dezvoltare afaceri.

Forumul regional de investiții este derulat în cadrul Proiectului ”InvestNV – Oportunități europene pentru Regiunea de Nord-Vest” (http://europedirect.cdimm.org/investnv), implementat de Fundația CDIMM Maramureș prin Centrul Europe Direct Maramureș, în perioada 01 ianuarie – 31 iulie 2017.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol