Noutăţi despre evenimentele organizate de Ziua Europei 2010

Centrul Europe Direct Maramureş organizează 2 evenimente cu prilejul Zilei Europei 2010, pe 7 mai, la Sala M1 a Centrului de Afaceri Millennium Baia Mare, începând cu ora 12.00:
1. la Concursul “Călător prin Europa” – s-au înscris 26 de echipe
2. la Dezbaterea Uniunea Europeană şi cetăţenii săi acţionează împreună pentru a face faţă provocărilor prezentului” vor participa ca invitaţi de onoare 2 experţi din partea Biroului Parlamentului European din România:
– Dna Lucinia BAL – şeful Biroului Parlamentului European din România
– Dna Crina MUTU – expert

Ca şi anul trecut, la evenimente sunt invitaţi şi oficialităţi locale, cetăţeni din Consiliul de Onoare Baia Mare, jurnalişti.

AGENDA

11.45-12.00 – Înregistrarea participanţilor
12.00-12.15 – Cuvinte de deschidere: organizatori, oficialităţi, invitaţi de la BPE
12.15-14.00 – Desfăşurarea concursului
14.00-14.10 – Pauză
14.10-14.20 – Premierea echipelor câştigătoare
14.20-15.20 – Dezbaterea
15.20-16.30 – Cocktail

Concursul „Călător prin Europa” se adresează elevilor din clasele VII-XI, din şcoli şi licee din judeţul Maramureş. La concurs s-au înscris 26 echipe cu elevi din Consiliile Locale pentru Copii şi Tineri Baia Mare, precum şi din şcoli şi licee din Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Coaş – judeţul Maramureş şi Livada, judeţul Satu Mare.
Fiecare echipă va prezenta un stat membru UE într-un mod creativ, potrivit vârstei.
Echipe Concurs 7 mai

Dezbaterea „Uniunea Europeană şi cetăţenii săi acţionează împreună pentru a face faţă provocărilor prezentului” va constitui un prilej pentru băimăreni să îşi exprime opiniile privind preocupările şi acţiunile Uniunii Europene care afectează viaţa cetăţenilor europeni, deci şi a noastră, a maramureşenilor.
Elevii consilieri din CLCT vor pregăti eseuri pe teme europene de interes: biodiversitate şi schimbări climatice, cetăţenie europeană, provocări sociale în UE, care să constituie o bază de dialog. Ca şi anul trecut, la evenimente sunt invitaţi şi oficialităţi locale, cetăţeni din Consiliul de Onoare Baia Mare, jurnalişti.
Dezbaterea se va desfăşura cu participarea de onoare a 2 experţi din cadrul Biroului Parlamentului European din România, care au răspuns cu plăcere invitaţiei adresate de Centrul Europe Direct Maramureş.
Dna Lucinia Bal – Şeful Biroului Parlamentului European în România şi dna Crina Mutu – expert, vor veni la Baia Mare pentru a intra în dialog cu cei prezenţi la dezbatere şi de a discuta despre teme europene importante, care ne preocupă în viaţa de zi-cu-zi.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol