European Border Breakers Awards – premiu care recompensează noile talente ale muzicii pop europene

În cadrul European Border Breakers Awards (EBBA) sunt premiați artiștii a căror primă lansare pe plan internațional în Europa, s-a bucurat de succes dincolo de granițe, între 1 august 2011 și 31 iulie 2012. Câștigătorii sunt selectați de societatea de analiză a pieței muzicale Nielsen Music Control pe baza vânzărilor albumelor și a frecvenței difuzării lor, precum și în funcție de voturile posturilor radio membre ale Uniunii Europene de Radiodifuziune (UER) și ale festivalurilor care participă la Programul european de schimb de talente (European Talent Exchange Program) (ETEP).

Câștigătorii ediției din 2013 a European Border Breakers Awards, care s-au bucurat de succes peste granițe cu primul lor album lansat la nivel internațional, sunt:

Câștigătorii își vor primi premiile în cadrul unei ceremonii televizate găzduite de prezentatorul de televiziune și muzicianul Jools Holland care va avea loc la 9 ianuarie 2013, cu ocazia festivalului de muzică Eurosonic Noorderslag din Groningen, Țările de Jos.

Ceremonia, în cadrul căreia vor urca pe scenă artiștii premiați, va fi transmisă de Televiziunea Națională Olandeză (NTR), precum și de canale TV și posturi radio din întreaga Europă.

Unul dintre câștigători va primi, în plus, „Premiul Publicului”. De la 1 noiembrie și până la 21 decembrie, publicul poate vota artistul favorit pe site-ul http://www.ebba-awards.eu/. Cei care votează pot câștiga o excursie la ceremonia de premiere.

Printre foștii câștigători ai premiilor EBBA se numără Adele, The Baseballs, The Dø, KT Tunstall, Tokio Hotel, The Ting Tings, Lykke Li, The Scripts, Milow, Katie Melua, Mumford and Sons, Selah Sue, Swedish House Mafia și Caro Emerald.

Aflat la cea de-a zecea ediție, premiul este finanțat prin programul UE „Cultura” și este organizat de Eurosonic Noorderslag, în parteneriat cu Uniunea Europeană de Radiodifuziune (UER). Premiile sunt sprijinite de Buma Cultuur, SNN, Ministerul olandez al Educației, Culturii și Științei, provincia Groningen, orașul Groningen și European Music Office.

Eurosonic Noorderslag este cel mai mare festival de muzică european care găzduiește conferințe și concerte și are rolul de a încuraja distribuția muzicii europene. Eurosonic Noorderslag organizează, de asemenea, Programul european de schimb de talente (ETEP), care sprijină participarea artiștilor europeni talentați la festivaluri europene de vară.

De asemenea, în cadrul festivalului sunt oferite oportunități de formare profesioniștilor din industria muzicală europeană, ceea ce contribuie la dezvoltarea acestei industrii.

Industria muzicală europeană aduce o contribuție importantă la creșterea economică și la crearea de locuri de muncă, fiind o parte importantă a sectoarelor noastre culturale și creative, care oferă locuri de muncă de calitate unui număr de 8,5 milioane de persoane din UE și generează până la 4,5 % din PIB-ul Europei.

Valoarea totală a pieței UE a înregistrărilor muzicale este de aproximativ 6 miliarde EUR pe an. Piața europeană a înregistrărilor muzicale reprezintă aproximativ o cincime din totalul pieței muzicale, în valoare totală de aproape 30 de miliarde EUR.

Pagini Utile

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol