A fost lansată ediția a VIII-a a evenimentului ”Europa ta, părerea ta” – Your Europe, Your Say! 2017

2017 este un an foarte important pentru Europa, deoarece marchează a 60-a aniversare a semnării Tratatului de la Roma de instituire a Comunității Economice Europene, precursorul Uniunii Europene.

Tinerii reprezintă viitorul Europei și vor decide direcția UE în anii ce urmeazăComitetul Economic şi Social European (CESE), în calitatea sa de “voce” a societății civile, este dornic să se asigure că opiniile, experiențele și ideile generației mai tinere din Europa sunt auzite.

De aceea, CESE invită elevii aflați în penultimul an de liceu din cele 28 de state membre și țările candidate (Albania, Republica Macedonia, Muntenegru, Serbia și Turcia) să vină la Bruxelles, pe 30-31 martie 2017, pentru a dezbate ”Europa la 60 de ani: Ce urmează?” – tema evenimentului ”Europa ta, părerea ta” – ”Your Europe, Your Say!” 2017. (#YEYS2017)

YEYS 2017 oferă tinerilor ocazia unică de a discuta cu factori de decizie despre provocările și oportunitățile cu care se confrută Europa, dar și de afla informații despre UE și rolul CESE.

Școlile, câte una pentru fiecare țară, vor fi selectate prin tragere la sorți. În cazul în care o școală este aleasă, trei colegi norocoși, împreună cu un profesor se vor bucura de primăvară la Bruxelles și vor spune factorilor de decizie ceea ce cred.

Însă trebuie să acționați rapid! Un profesor coordonator sau însoțitor trebuie să aplice onlibe și să completeze formularul de înregistrare, înainte de 30 noiembrie 2016.

Website-ul YEYS 2017

 

Condițiile de participare

Facebook YEYS 2017

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol