Platforma Fi-Compass – Un nou serviciu de informare și consultanță privind instrumentele financiare ale UE

Comisia Europeană, în parteneriat cu Banca Europeana de Investiții, a lansat FI-COMPASS – o platformă unică de consiliere privind instrumentele financiare ale UE disponibile prin Fondurile structurale și de investiții europene (ESIF) și microfinanțările acordate prin Programul european pentru ocuparea forței de muncă și inovare socială (EaSI).

fi-compass.eu se dorește a fi un serviciu de consultanță și informații pentru guvernele, autoritățile de management, instituțiile intermediare precum și alte părți implicate în derularea instrumentelor financiare în cadrul fondurilor 2014-2020. Pe platformă vor fi informații detaliate despre tipuri de instrumente care pot fi accesate, mecanisme de aplicare, precum și exemple de bune practici.

Corina Crețu, comisar european pentru Politica Regională a participat la lansarea platformei fi-compass și a declarat: “450 miliarde euro sunt disponibile pentru statele membre în următorii 7 ani. Instrumentele financiare au puterea să crească impactul fiecărui euro investit. Utilizarea acestora va aduce o creștere de 26 miliarde de euro în cadrul politicii regionale în urmatorii 3 ani”.

În sinteza publicată pe site sunt date și câteva exemple de scheme deja derulate în diferite state membre. “O schemă finanțată de UE în România a acordat garanții pentru 694 beneficiari (fermieri și IMM-uri din mediul rural) pentru a îmbunătăți metodele de productie și capacitatea de protejare a mediului. Pana acum, schema a ajutat la crearea și menținerea a 10.200 de joburi.”

Informații despre platforma FI-COMPASSwww.fi-compass.eu_Work_Programme

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol