Ziua Europei – 9 Mai 2011

Centrul Europe Direct Maramureș organizează la nivel local, pentru al 4-lea an consecutiv, manifestări dedicate Zilei Europei – 9 Mai 2011:
– un concurs și o dezbatere pe teme europene, pe 9 Mai 2011;
– 2 expoziții pe teme europene la Prefectura Maramureș și Primăria Baia Mare: 5-12 Mai 2011.

  • 9 mai 2011, Sala M1, Centrul de Afaceri Millennium Baia Mare, ora 12.00

Centrul Europe Direct Maramureş organizează 2 evenimente pentru a fi împreună de Ziua Europei 2011, în cooperare cu Primăria Baia Mare şi Consiliile Locale Copii şi Tineri Baia Mare şi în parteneriat cu Centrul de Afaceri Millennium Baia Mare:

1. Concursul pe teme europene pentru tinerii maramureşeni “Să cunoaștem patrimoniul european” şi
2. Dezbaterea “Și EU sunt cetățean european – provocări EUropene ale prezentului

1. Concursul se adresează elevilor din clasele VII-XI, din şcoli şi licee din judeţul Maramureş

Regulament:

–       Echipe formate din 2 elevi;

–       Tematica: fiecare echipă va prezenta într-o manieră originală obiective turistice (culturale, religioase, naturale) din cele 27 de state ale Uniunii Europene;

–       Prezentare verbală, însoţită de imagini: prezentare ppt, filmuleţe, fotografii, proiecte proprii derulate la nivel european, etc.;

–       Durata unei prezentări: maxim 5 minute;

–       Maxim 15 echipe vor fi selectate pentru a-şi susţine prezentări în cadrul concursului;

–       Termen de înscriere este 02 mai 2011, prin completarea Formularului de înscriere ataşat;

–       Termen de predare a prezentărilor5 mai 2010.

–       Spre deosebire de anul trecut, nu sunt restricții în privința alegerii țărilor: mai multe echipe pot prezenta obiective de patrimoniu din același stat UE, fiind apreciată abordarea.

–       Prezentările selectate pentru concurs vor fi susţinute pe 9 mai 2011, începând cu ora 12.00 şi vor fi premiate în cadrul Dezbaterii, care se va desfăşura imediat după concurs. Se vor acorda câte 3 premii decise de juriu şi câte 3 premii decise de publicul susţinător. Toate echipele și profesorii coordonatori vor primi diplome de participare.

–       Dintre câștigătorii concursului și dezbaterii vor fi selectați participanții la evenimentele de vară – toamnă Europe Direct: tabăra antreprenorială, târgul antreprenorial, atelierul de voluntariat.

2. Dezbaterea “Și EU sunt cetățean european – provocări EUropene ale prezentului” va constitui un prilej pentru băimăreni să îşi exprime opiniile privind preocupările şi acţiunile Uniunii Europene care afectează viaţa de zi-cu-zi a cetăţenilor europeni, deci şi a noastră, a maramureşenilor. Opiniile colectate vor fi transmise Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Pentru că una dintre prioritățile europene o reprezintă tinerii, elevii consilieri băimăreni vor prezenta un bilanț al activităților derulate în perioada mandatului actual, aflat la final. Discuțiile cu participanții se vor axa pe nevoile tinerilor băimăreni de a fi implicați în acțiuni educative, culturale, sportive și de voluntariat și vor contura programele viitoare pentru tineri la nivel local, mai ales că 2011 este Anul European al Voluntariatului.

  • 5 – 14 mai 2010

2 Expoziţii de informare pe teme europene, organizate la Prefectura Maramureş şi la Primăria Baia Mare.

Vom expune afişe, materiale de informare, precum şi cu fotografii de la diverse acţiuni pe teme europene organizate de Centrul Europe Direct Maramureş sau de alţi de multiplicatori de informaţie europeană din judeţ.

Expoziţiile vor fi deschise în perioada 5-12 Mai 2011 şi vor fi încadrate în evenimentele oficiale organizate pentru a sărbători Ziua Europei la nivel local, de Prefectura Maramureş şi de Primăria Baia Mare.

1 Response la “Ziua Europei – 9 Mai 2011”


  1. Echipe – Ziua Europei 2011 at Centrul Europe Direct Maramures