Zile de neuitat oferite copiilor din Baia Sprie de către voluntarii Asociației “George Bariţiu”

Pornind de la convingerea că fiecare dintre noi putem să fim de ajutor comunităţii din care facem parte, Asociația “George Bariţiu” Pentru Promovarea Societăţii Informaţionale, în parteneriat cu Colegiul Tehnic “George Bariţiu” şi Centrul Europe Direct Maramureş, derulează în perioada 1 octombrie 2013 – 1 mai 2014 proiectul de responsabilitate socială “Nouă ne pasă! Viitorul depinde de TINEri!”.

Acest p roiect face parte din lista celor 12 proiecte premiate în cadrul concursului „Acţionăm Responsabil! – competiţia iniţiativelor de responsabilitate socială”, lansat de Federaţia Junior Chamber International (JCI) România.

(Fotografiile sunt prezentate la finalul articolului)

Proiectul îşi propune să contribuie la dezvoltarea unei culturi a responsabilităţii sociale în rândul elevilor de la Colegiul Tehnic „George Bariţiu” însă la un nivel care să permită formarea unui grup de tineri, cu iniţiativă, capabili să-i mobilizeze pe cei din jurul lor, să se implice în rezolvarea problemelor locale: sociale, de mediu, culturale, etc.

Sub sloganul “Dăruind, primeşti un zâmbet!”, în perioada 6-7 decembrie 2013 s-a derulat prima acţiune de responsabilitate socială, prin care 20 de tineri voluntari ai Asociaţiei “George Bariţiu” au reuşit să aducă frumusețea şi magia sărbătorilor de iarnă în sufletul a 35 de copii nevoiaşi din localitatea Baia Sprie. Voluntarii au petrecut alături de cei mici, două zile de neuitat, organizând diverse activităţi educative şi distractive: ateliere pentru confecţionarea de podoabe şi ornamente pentru brad, un concert de colinde, jocuri interactive, momente surpriză, care, în prima zi, s-au fesfăşurat la şcoală iar apoi la o pensiune turistică. În plus, alături de cei mari, copiii au scris scrisorile pentru Moş Crăciun. La finalul celor două zile petrecute împreună, toţi copiii au beneficiat de o masă caldă şi tremurând de emoție s-au bucurat de întâlnirea lor cu Moş Nicolae care le-a adus multe daruri.

Sunt lăudabile munca, entuziasmul şi responsabilitatea cu care s-au implicat aceşti voluntari, dar şi spiritul umanitar pe care l-au dovedit profesorii: dir. Camelia Bogdan, dir. adj. Vasile Pop şi Mihaela Popan de la Colegiul Tehnic “George Bariţiu”, dir. Ioan Tămaş, Melinda Costin şi Debora Codroiu de la Şcoala Gimnazială Baia Sprie şi nu în ultimul rând, doamna Cristina Leş, administratorul pensiunii, care a reuşit să creeze o atmosferă de Crăciun de vis prin bradul vrăjit, frumos împodobit şi aşezat la loc de cinste în Pensiunea Rustic din Baia Sprie.

Acţiunea “Dăruind, primeşti un zâmbet!” se va încheia pe data de 20 decembrie, când cei 20 de voluntari vor merge din nou în vizită la aceşti copii şi la 40 de familii nevoiaşe din localitatea Baia Sprie pentru a le duce alimente, îmbrăcăminte şi produse de uz casnic.

Cu siguranţa Nașterea Domnului, marea sărbătoare a creștinilor, acest miracol al lumii, aduce schimbarea și speranța noastră de mai bine și ne face parcă, în preajma acestor sărbători, mai buni, mai omenoși, mai răbdători, mai iertători unii cu alții.

Coordonator proiect – prof. Silvia Gurzun

Fotografii:  1. Nu există încă păreri pentru acest articol