Voluntariatul în Europa!

De peste 25 de ani Centrul European de Voluntariat susține voluntariatul în Europa!
Centrul European de Voluntariat (CEV, European Volunteer Centre, CEV – European Volunteer Centre) este o rețea europeană de peste 60 de organizații dedicate promovării și acordării de asistență voluntarilor și voluntariatului în Europa, la nivel național, regional și european. Prin rețeaua creată organizațiile conlucrează pentru promovarea și susținerea voluntariatului prin lobby, schimb de bune practici, formare și consolidare a capacităților.
https://www.europeanvolunteercentre.org/

În anul 2013, care a fost Anul European al Cetățenilor, CEV a lansat competiția denumită Capitala Europeană a Voluntariatului, pentru a promova voluntariatul la nivel local.
Ce este Capitala Europeană a Voluntariatului?
#EVCapital este o competiție deschisă la nivel european ce dorește să promoveze voluntariatul la nivel local prin acordarea de recunoaștere orașelor care susțin și își consolidează parteneriatele cu centrele de voluntariat și organizațiile implicate în voluntariat, să celebreze voluntariatul și impactul adus de voluntari.
Cine poate participa?
Orice oraș european poate lua parte la competiție. Câștigătorul este ales dintre candidați de către un juriu internațional format din personalități cheie din domeniul voluntariatului, reprezentanți ai societății civile, sectorului privat și non-profit, precum și ai unor instituții europene.
De ce să aplicăm?
Dacă orașul tău vrea să fie recunosc pentru inițiativele din domeniul voluntariatului și vrea să întărească cadrul de funcționare al voluntariatului și să ofere inspirație culturii voluntariatului în comunitate, atunci aplică pentru a deveni viitoarea Capitală Europeană a Voluntariatului. Apelul pentru candidaturi aferente anului 2021 va fi deschis începând cu luna februarie 2019.

În ianuarie a fost oficial preluat titlul de Capitală Europeană a Voluntariatului de către orașul Kosice din Slovacia, urmând ca în 2020 titlul să fie preluat de orașul italian Padova.
https://www.europeanvolunteercentre.org/ev-capital

#EuropeforCitizens #Volunteering #EUSolidarity

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol