Un nou Sistem de Informare cu privire la Păduri

📣Uniunea Europeană lansează un nou Sistem de Informare cu privire la Păduri cu scopul de a îmbunătăți cunoștințele asupra pădurilor și zonelor umede europene. 🌲🌳🍃
➡️ https://forest.eea.europa.eu/
Pădurile și alte zone forestiere acoperă mai mult de 40% din suprafața Europei, făcând din acest continent una dintre regiunile cel mai puternic împădurite de pe glob. Pe lângă faptul că furnizează materie lemnoasă și alte produse din lemn, pădurile noastre sunt habitat pentru multiple ecosisteme, cu diferite funcții și gazdă a unei mari părți din biodiversitatea Europei. Aceste ecosisteme contribuie la sănătatea și starea noastră de bine.
Având în vedere nevoie de informații corecte, de actualitate și armonizate referitoare la zonele forestiere atât de valoroase ale Europei, Agenția Europeană de Mediu și Comisia Europeană au lansat un nou sistem de informare cu privire la pădurile din Europa (Forest Information System for Europe – FISE) care se dorește a deveni centrul de cunoștințe european ce monitorizează starea, sănătatea și sustenabilitatea multiplelor păduri din Europa.
Este vorba despre prima bază de date cu informații despre păduri din Europa. Obiectivul este de a facilita împărtășirea de informații între experți, cercetarea și inovarea prin platforma FISE, ajutând la buna înțelegere a schimbărilor complexe și a provocărilor la adresa ecosistemelor forestiere și a managementului acestora.
Platforma vine să sprijine Pactul Ecologic European și realizarea noilor strategii ale Uniunii Europene din domeniul pădurilor și a biodiversității.
ℹ️Agenția Europeană de Mediu (AEM) este o agenție a Uniunii Europene, al cărei obiectiv este de a furniza informații corecte și independente despre mediu. AEM își propune să sprijine dezvoltarea durabilă, contribuind la îmbunătățirea semnificativă și cuantificabilă a calității mediului în Europa furnizând factorilor de decizie și publicului informații de actualitate, precise, pertinente și exacte.
https://www.eea.europa.eu/ro/about-us

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol