Târgul “Antreprenor junior” – Bistriţa

Centrul Europe DIRECT MARAMUREŞ, din cadrul Fundaţiei CDIMM Maramureş, împreună cu tineri din Consiliul Local pentru Tineri Baia Mare şi voluntari din asociaţii pentru tineri din Baia Mare, au participat la Târgul „Antreprenor junior”, organizat la Bistriţa, pe 2 octombrie 2010.
http://europedirect.cdimm.org/Targ2010/album/index.html

Evenimentul a fost organizat de Centrul Europe Direct Bistriţa, în parteneriat cu Centrul Europe Direct Transilvania de Nord şi Centrul Europe Direct Maramureş.

Activitatea a avut ca obiectiv dezvoltarea competenţelor antreprenoriale în rândul copiilor şi tinerilor, în vederea conştientizării şi exercitării cetăţeniei europene active şi încurajarea dialogului şi împărtăşirii de bune practici în domeniul antreprenorial.

45 de tineri din cele 3 judeţe au amenajat standuri în zona pietonală din Bistriţa, cu produse confecţionate de ei, pe care le-au valorificat. Fondurile strânse din vânzarea produselor sunt destinate Fundaţiei Inocenţi Bistriţa, care se ocupă de copii cu dizabilităţi.

Evenimentul a fost deschis de către organizatorii de la Centrul Europe Direct Bistriţa, preşedintele Camerei de Comerţ Bistriţa (structura gazdă a Centrului Europe Direct Bistriţa), primarul municipiului Bistriţa, reprezentantul Centrului Europe Direct Maramureş, precum şi directorul Fundaţiei Inocenţi Bistriţa.

Cetăţenii bistriţeni au înţeles mesajul şi rolul evenimentului organizat de cele 3 centre Europe Direct şi au cumpărat produsele expuse în cadrul standurilor: podoabe, obiecte decorative, dar şi ceai cald, bomboane şi chiar îmbrăţişări şi pupici. Tinerii participanţi au dovedit creativitate, spirit antreprenorial, dar şi dorinţa de a se implica în acţiuni de voluntariat, mai ales că anul 2011 ca fi „Anul European al Voluntariatului”. Au fost colectaţi în total 1000 RON, care au fost donaţi Fundaţiei Inocenţi Bistriţa.

Târgul antreprenorial de la Bistriţa este a treia acţiune derulată în parteneriat de cele 3 centre Europe Direct, în anul 2010. Centrul Europe Direct din Cluj a organizat în mai, la Cluj-Napoca, “Gala multiplicatorilor de informaţie europeană”, iar Centrul Europe Direct Maramureş a organizat Tabăra de formare antreprenorială pentru tineri, în luna iunie, la Şuior.

Cei 12 tineri maramureşeni sunt elevi consilieri în CLT Baia Mare, precum şi voluntari din asociaţii pentru tineri Baia Mare. Însoţitori au fost Dan Onoriu – coordonatorul CLT Baia Mare, Angela Mureşan şi Margareta Căpîlnean, de la Centrul Europe Direct Maramureş.

Participanţi:

1.      Anca BĂBAŞ – consilier CLT Baia Mare, Colegiul Economic „N. Titulescu”, clasa a XI-a

2.      Iulian CHINŢA – consilier CLT Baia Mare, Liceul Teoretic „E. Racoviţă”, clasa a XII-a

3.      Adrian Irimieş – consilier CLT Baia Mare, Liceul Teoretic „E. Racoviţă”, clasa a XII-a

4.      Codruţa COTEŢ – consilier CLT Baia Mare, Colegiul Naţional „M. Eminescu”, clasa a XI-a

5.      Anca BOZGA – voluntar, Colegiul Tehnic „G. Bariţiu”, clasa a XI-a

6.      Roxana ANDREICUŢ – voluntar, Colegiul Tehnic „G. Bariţiu”, clasa a XI-a

7.      Bianca BIRTAŞ – voluntar Asociaţia Team 4 Youth, Colegiul Naţional „Gh. Şincai”, clasa a XI-a

8.      Lenuţa BERINDE – voluntar Asociaţia Team 4 Youth, Colegiul Naţional „Gh. Şincai”, clasa a XII-a

9.      Lidia POP – voluntar Asociaţia Team 4 Youth, Colegiul Naţional „Gh. Şincai”, clasa a X-a

10.  Andreea TZUBDREA – preşedinte Asociaţia Team 4 Youth Baia Mare

11.  Dan DOBRA – membru Asociaţia Rotaract Team Baia Mare, student

12.  Robert Raul ADI – voluntar Let’s Do it România, student

Târgul antreprenorial de la Bistriţa constituie un succes la care au contribuit mai mulţi factori: parteneriatul dintre cele 3 centre Europe Direct, implicarea tinerilor participanţi, dar şi susţinerea logistică şi financiară din partea autorităţilor locale bistriţene.

Un astfel de eveniment în parteneriat trebuie să fie exemplu şi pentru factorii locali maramureşeni, deoarece susţinerea locală pentru organizarea unor asemenea acţiuni de impact în rândul comunităţii este esenţială.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol