Suplimentarea fondurilor pentru sprijinirea celor mai defavorizate persoane din Europa în faza de redresare

În situația pandemiei actuale cei mai vulnerabili sunt și cei mai afectați.
🤝A fost votat acordul politic referitor la suplimentarea fondurilor pentru sprijinirea celor mai defavorizate persoane din Europa în faza de redresare.
Statele membre vor putea folosi banii pentru alimente și/sau asistență materială de bază celor mai sărace categorii ale populației prin Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane.
✅Statele membre ale UE vor putea utiliza în curând fonduri din pachetul „Asistență în materie de redresare pentru coeziune și teritoriile Europei” (REACT-EU), care furnizează resurse suplimentare în vederea combaterii impactului social și economic al pandemiei de COVID-19, pentru programe finanțate din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane (FEAD).
✅Instrumentul de redresare NextGenerationEU al UE, în valoare de 750 de miliarde EUR, include o sumă de 47,5 miliarde EUR pentru REACT-EU. Această inițiativă pune la dispoziție fonduri suplimentare pentru programele din cadrul politicii de coeziune aflate în curs de desfășurare și FEAD. Aceste fonduri pot fi cheltuite până la sfârșitul anului 2023, reducând astfel decalajul dintre răspunsul de urgență la criză și redresarea pe termen lung sprijinită de noile programe din cadrul bugetului pe termen lung al UE pentru perioada 2021-2027.
ℹPentru mai multe informații accesează următorul link: http://bit.ly/ComFEAD
  1. Nu există încă păreri pentru acest articol