Strategia UE privind substanțele chimice

🔔Comisia Europeană a adoptat luna trecută, Strategia UE pentru promovarea sustenabilității în domeniul substanțelor chimice. ⚗️
✅Strategia este primul pas către obiectivul reducerii la zero a poluării pentru un mediu fără substanțe toxice, anunțat în Pactul verde european.
✅Strategia va stimula inovarea în materie de substanțe chimice sigure și sustenabile și va spori protecția sănătății umane și a mediului împotriva substanțelor chimice periculoase.
✅Aceste obiective vor fi realizate și prin interzicerea utilizării celor mai nocive substanțe chimice în produsele de consum, cum ar fi jucăriile, articolele pentru îngrijirea copilului, produsele cosmetice, detergenții, materialele în contact cu alimentele și textilele, cu excepția cazului în care se dovedește că utilizarea lor este esențială pentru societate, precum și prin asigurarea faptului că toate substanțele chimice sunt utilizate într-un mod mai sigur și mai sustenabil.
👉Citește mai multe aici: http://bit.ly/StrategChim
💬Substanțele chimice sunt esențiale pentru bunăstarea noastră, standardele ridicate de trai și confortul societății moderne. Substanțele chimice sunt folosite în multe domenii, de la sănătate la energie, transport și locuințe. Totuși multe dintre aceste substanțe au proprietăți periculoase care pot dăuna mediului înconjurător și sănătatea oamenilor.
Uniunea Europeană are deja în vigoare legi complexe referitoare la substanțele chimice, dar producția mondială a acestora se va dubla până în anul 2030. Utilizarea pe scară largă a substanțelor chimice va crește de asemenea, inclusiv în cadrul produselor de larg consum.
În 2018, Europa a ocupat locul al doilea în clasamentul mondial al producătorilor de substanțe chimice (cu 16,9 % din vânzări). Industria substanțelor chimice este cea de a patra industrie ca mărime din UE, în cadrul acesteia fiind angajate în mod direct aproximativ 1,2 milioane de persoane.
  1. Nu există încă păreri pentru acest articol