Strategia privind o uniune a securității

🛡Comisia a prezentat trei inițiative imediate în vederea punerii în aplicare a Strategiei privind o uniune a securității:
☑️strategie a UE pentru o combatere mai eficace a abuzului asupra copiilor,
☑️o nouă agendă și un nou plan de acțiune ale UE privind drogurile,
☑️un plan de acțiune al UE privind traficul de arme de foc.
Toate aceste amenințări necesită o acțiune fermă la nivelul UE, deoarece au un caracter transfrontalier și sunt prezente atât online, cât și offline. De asemenea, aceste amenințări au fost agravate de pandemia de COVID-19, în special abuzul sexual asupra copiilor, care a fost puternic amplificat de izolarea fizică și de intensificarea activității online.
Combaterea traficului de droguri și de arme de foc este esențială în lupta împotriva criminalității organizate, o prioritate de prim rang în materie de securitate internă în întreaga Europă.
Inițiativele adoptate fac parte din Strategia privind o uniune a securității. Obiectivul este de a crea o abordare multidisciplinară, coordonată și integrată în materie de securitate. Această strategie stabilește priorități strategice și interdependente privind securitatea, care urmează să fie transpuse la nivelul UE în perioada 2020-2025.
ℹ️Mai multe informații legate de Strategia de securitate a UE https://bit.ly/StrategSecuritateUE

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol