“Reactivate” – Program de mobilitate profesională al UE, pentru persoane peste 35 de ani

Sunteți…

  • o persoană în vârstă de peste 35 de ani?
  • cetățean și rezident legal al unui stat membru al UE?
  • dornic să găsiți un loc de muncă sau o oportunitate de formare în țara dumneavoastră, dar nu reușiți?
  • dispus să vă mutați și să lucrați în alt stat membru al UE?

Dacă răspunsul la întrebările de mai sus este afirmativ, programul Reactivate ar putea fi soluția pentru dumneavoastră.

Avantajele programului Reactivate

Reactivate este un program de mobilitate profesională al Uniunii Europene care îi ajută pe cetățenii UE cu vârsta peste 35 de ani să-și găsească un loc de muncă, un stagiu sau un post de ucenic în altă țară din UE și care acordă sprijin angajatorilor pentru găsirea de forță de muncă calificată. Scopul programului este să găsească oferte de muncă remunerată din toată Europa pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă, dar mai ales pentru șomeri. Ofertele de muncă și posturile de ucenici trebuie să aibă o durată minimă de 6 luni (pentru stagii se pot aplica și perioade mai scurte).

Cu ajutorul programului Reactivate puteți primi informații și asistență pentru căutarea unui loc de muncă, găsirea candidaților potriviți și recrutare. De asemenea, puteți fi considerat eligibil pentru sprijin financiar pentru prezentarea la un interviu în străinătate, precum și pentru a acoperi costuri pentru cursuri de limbă, recunoașterea calificărilor sau mutarea în țara de destinație.

De ce calificări am nevoie?

Reactivate este deschis participanților cu diferite niveluri de studii și/sau experiență de muncă.

Cum pot participa?

Ghidul programului Reactivate prezintă condițiile și regulile de participare.

Mai jos găsiți linkurile către principalele servicii de ocupare a forței de muncă și serviciile lor partenere care participă la program. Dacă în țara dumneavoastră nu sunt încă disponibile aceste servicii sau dacă linkurile din unele țări nu sunt active, puteți contacta serviciile principale de ocupare a forței de muncă.

Pentru mai multe informații, puteți consulta și lista serviciilor de ocupare a forței de muncă și a serviciilor lor partenere de la nivelul UE care participă la programul Reactivate.

Linkuri utile:

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol